Obradović objavio spisak imena za start kvalifikacija za EP 1Foto: Rukometni savez Srbije

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, objavio je širi spisak igračica za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se decembra 2018.godine održati u Francuskoj, navodi se na sajtu Rukometnog saveza Srbije.

Na spisku su Kosanović Katarina, Radosavljević Sanja, Krpešlezak Katarina, Milojević Jovana, Kuridža Sandra, Lerkić Andrea, Števin Dijana, Kavko Jelena, Kovačević Jovana, Radojčić Nevena, Đoković Anastazija, Janjušević Anđela, Cvijić Lidija, Radojević Tamara, Pop Lazić Slađana, Radojević Dijana, Lazić Ana, Obradović Marija, Tatalović Dragica, Tomašević Katarina, Nikolić Željka, Stojiljković Jovana, Cvijić Dragana, Lojpur Marija, Čolić Marija, Rančić Milica, Petrović Marija i Dmitrović Marina.

Najbolje srpske rukometašice će u okviru prva dva kola novog kvalifikacionog ciklusa odmeriti snage sa reprezentacijama Farskih Ostrva i Makedonije. Ono što raduje je povratak u sastav iskusnih reprezentativki koje su bile deo srebrnog tima sa Svetskog prvenstva 2013. godine u Beogradu, golmana Katarine Tomašević (vratila se posle porođaja) i pivotmena Dragane Cvijić.

Meč sa Farankama zakazan je za četvrtak, 28. septembar (18 časova), u hali „Dragutin Tomašević“ u Petrovcu na Mlavi. Reprezentacija Makedonije ugostiće naše rukometašice u nedelju, prvog oktobra u 19 časova. Četvrta reprezentacija u grupi je Švedska. Dve najbolje selekcije iz svake grupe izboriće plasman u Francusku. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari