Dejan Radonjić novi (stari) trener 1Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU (arhiva)

Nešto je korenito moralo da se menja.

Ekipa je igrački i rezultatski nezaustavljivo tonula i čini se da je posle evroligaškog debakla od Zenita u Sankt Peterbugu, Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, i definitivno presekao, odlučivši da Saši Obradoviću uruči otkaz, a da za trenera dovede Dejana Radonjića.

Uprkos obostranoj velikoj želji, iskazanom poverenju i strpljenju, sada već bivši stručnjak crveno-belih, za nepuna tri meseca na kormilu tima nije ubedio nikoga u klubu, ali ni izabranike koje je selektirao i vodio, da je dovoljno kadar da ekipu izbavi iz letargije, igračkog i rezultatskog minusa koji je pretio da naruši primarne ciljeve postavljene tokom leta, kada je dolazak Obradovića bombastično najavljen.

Kriza je, izgleda, toliko velika i duboka, čim je predsednik Čović pristao da se po kratkom postupku pomiri sa Dejanom Radonjićem, pređe preko svega rečenog i urađenog na rastanku 2017. i stisne mu ruku, ubeđen da jedino crnogorski stručnjak, ujedno i najtrofejniji i najbolji trener u njegovoj eri upravljanja klubom sa Malog Kalemegdana od 2011. može prodrmati i osvežiti ekipu koja je utonula u zimsku hibernaciju.

Radonjić je dobio šansu da se vrati u voljeni klub, strpljenje mu se isplatilo, s obzirom da je od raskida sa Bajernom početkom godine odbio nekoliko unosnih ponuda, predosećajući da će mu se obistiniti reči pre dve godine, da će se sigurno vratiti u Zvezdu.

A samo pre nekih mesec dana crnogorski stručnjak imao je na stolu unosnu ponudu Partizana, koji je posle raskida sa Vladom Šćepanovićem želeo da ga angažuje.

Međutim kao stručnjak koji je imao jedinstvenu konekciju sa navijačima Zvezde, Radonjić se glatko zahvalio na ponuđenoj opciji.

Moraće crnogorski trener, pak, da sastavi novi stručni štab: u poređenju sa onim iz prvog mandata kada se naosvajao domaćih i regionalnih trofeja, Dragan Gačević trenutno je kondicioni trener u barskom Mornaru.

Sa Borkom Radovićem, „desnom rukom“ rastao se neslavno još u Bajernu; dok je jedino Saša Kosović preživeo sve promene i „čistke“ na klupi crveno-belih, bukvalno od 2011. pa do danas.

I dok je dve godine boravio u Minhenu, vodeći Bajern, Radonjić je emotivno ostao vezan za ljude sa kojima je sarađivao u Zvezdi.

Sve vreme bio je odlično informisan o dešavanjima na Malom Kalemegdanu, potajno se nadajući povratku. Još letos je bio spreman da pešice sa Vračara dođe na Kališ; tada nije bio u planovima predsednika Čovića, koji nije mogao ni da pretpostavi da će posle samo tri meseca morati da zatraži broj telefona čoveka čije je prezime u memoriji pokušao da izbriše i u imeniku ga zavede pod „zauvek bivši“.

Povratak Birača

Osim Saše Kosovića, koji je deo stručnog štaba Crvene zvezde praktično od 2011. i dolaska Nebojše Čovića na čelo kluba, Nikola Birač biće novi (stari) član stručnog štaba Dejana Radonjića. Mladi trener, nakon odlaska crnogorskog stručnjaka iz kluba 2017. jedno vreme radio je u stručnom štabu Dinamika, tačnije od avgusta 2019. pa do prekida prošle sezone zbog korona virusa. On će, zajedno sa Kosovićem činiti deo novog stručnog štaba Dejana Radonjića. U petak bi trebalo da se pronađe rešenje za kondicionog trenera i najmanje još jednog asistenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari