Obradović: Izgubljene lopte, nerezonski šutevi i dodavanja 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da su presudne u večerašnjem porazu njegove ekipe od Olimpijakosa u Evroligi bile izgubljene lopte, kao i nerezonski šutevi i dodavanja.

„Petorka koja je počela je i završila utakmicu. U najvažnijim minutima u poslednjoj četvrtini su isti igrači bili na terenu. Nismo imali pomoć sa klupe i ponovo smo sebe doveli u situaciju da smi sebe porazimo. Ne znam koji je to put zaredom. Odluke koje smo donosili katastrofalne, gde su oni dobili priliku da poentiraju u kontranapadu. Pretrčali su nas. Svaki put je bio lak koš posle izgubljene lopte“, rekao je Obradović.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Olimpijakosa sa 69:74, u utakmici 32. kola Evrolige.

„Nije energetski pad (u poslednjoj četvrtini), nego glupo izgubljene lopte. Ako ulaziš sa 13 razlike u poslednju četvrtinu, to je ogromna prednost i treba da igraš pametno, treba da nastaviš da igraš na naćin na koji si kažnjavao njihovu odbranu. Mi to nismo nismo radili, nestrpljivi smo bili, nerezonski šutevi, dodavanja nerezonska. Odatle je sve počelo“, rekao je Obradović.

Upitan da li će povratkom Zeka Ledeja i dalje koristiti Frenka Kaminskog i Bruna Kabokla na „četvrci“, Obradović je naveo da će sigurno biti varijanti da njih dvojica igraju zajedno.

„Kaboklo je dosta dobro uradio večeras, ali i on, kao i mnogi drugi, treba da igra sa više rezona. Kad to kažem mislim da njegove kretnje u napadu kad drugi igrači imaju loptu nisu bile dobre, nije se pozicionirao dobro…“, rekao je Obradović.

Obradović se na kraju još jednom zahvalio navijačima na velikoj podršci.

„Pokazuju da su najverniji, ali mi se njima ne odužujemo na pravi način“, rekao je trener Partizana.

Partizan je doživeo 18. poraz u sezoni i sada na 13. mestu na tabeli i u toj borbi za plej-in više ne zavisi samo od sebe. Pred poslednja dva kola, isti skor (14/18) imaju i Žalgiris, Milano i Valensija.

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas rekao je da se njegova ekipa mučila 30 minuta.

„Naša poslednja četvrtina bila je impresivna, bilo je 28:10 u tom periodu. Sve je počelo od naše neverovatne odbrane. Papanikolau, Vokap i Vilijams Gos su sjajno igrali defanzivno, čuvali njihove kreatore i skorere. Ovo je timski uspeh“, rekao je Barcokas.

„Čestitam svom timu na pobedi, imamo još dve utakmice, želimo da budemo u što boljoj poziciji pred plej-of. Želim sreću Željku i Partizanu“, dodao je on.

Košarkaši Partizana će u narednom, pretposlednjem kolu regularnog dela Evrolige gostovati Albi, dok će Olimpijakos u goste Crvenoj zvezdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari