Obradović: Sve zavisi od naše odbrane 1Balša Koprivica foto: Srđan Stevanović /Starsport

Košarkaši Partizana se posle bitne pobede u Parizu u Evrokupu vraćaju na regionalni teren, protivnik je u beogradskoj Areni Cedevita Olimpija (19.00), tradicionalno neugodan rival, od koga su crno-beli u bližoj istoriji pretpeli nekoliko veoma teških poraza.

Ljubljančani igraju promenljivo ove sezone, u ABA ligi doživeli su i neke neočekivane poraze, ali imaju roster koji može da se suprotstavi baš svakoj ekipi u ABA.

Trener Jurica Golemac, za koga se priča da je pred otkazom jer su ambicije kluba mnogo veće od dosadašnjih rezultata (u Evrokupu 2-4), od nedavno može da računa i na NBA pojačanje, Jogi Ferel, bivši igrač pet NBA klubova, stigao je iz Panatinaikosa i već na prvom meču protiv Zadra pokazao pre svega šuterski potencijal.

Bekovske adute čine još Jakob Pulen i Jaka Blažič, uz Edu Murića, ključni igrači su i Edžim, Omić i Ougust na unutrašnjim pozicijama.

Igraju prilično „napadački“, druga su ekipa u ligi po broju poena (81,2), za tri šutiraju samo 32,5 odsto (Partizan 32,2), ali zanimljivo je da su ekipa sa najvećim brojem skokova (prosečno 37,2) od čega 10 ofanzivnih.

To bi mogao da bude problem crno-belih, jer su u nekoliko utakmica pokazali slabosti u kontroli defanzivnog skoka, posebno kad je na parketu „smol bol“ petorka.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da je Cedevita Olimpija izmenila ekipu, ali da kao i obično sve zavisi od odbrane crno-belih.

„Jogi Ferel je sada čovek koji komanduje svim onim što se dešava na terenu. Izvanredan igrač, izvanredan šuter za tri poena, plus Alen Omić na petici. Oni su iskristalisali neke stvari u njihovom rosteru i poslednju utakmicu, protiv Virtusa (101:104) u Evrokupu su odigrali izvanredno. Bez obzira što su izgubili, napadački su pokazali izuzetno veliki potencijal, kao i obično, moraćemo da krenemo od naše odbrane“, rekao je Obradović.

Košarkaš Partizana Balša Koprivica rekao je da je ekipa imala priliku da igra utakmice sa Cedevita Olimpijom u predsezoni, ali i da su oba tima sada malo drugačija.

„Uigraniji smo, njima je par igrača otišlo, par novih je došlo tako da ćemo morati da uradimo dobar skauting i da izađemo na parket što jače možemo“, izjavio je Koprivica.

Raspored i tabela

Borac – FMP petak

Subota

Krka – Crvena zvezda          17.00

Partizan – Cedevita Olimpija         19.00

Studentski centar – Igokea            21.00

Nedelja

Mega – Split  12.00

Cibona – Budućnost     19.00

Zadar – Mornar     21.00

Tabela: Crvena zvezda 9-1, Partizan 9-1, FMP 8-2, Budućnost 7-3, Cedevita 5-5, Cibona 5-5, Igokea 5-5, Mega 4-6, Borac 4-6, Studentski centar 4-6, Mornar 3-7, Krka 3-7, Zadar 2-8, Split 2-8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari