Obradović već misli na Berlin: Igrači moraju da shvate da košarka nisu samo poeni 1Foto: ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović može da bude zadovoljan pobedom na zahtevnom terenu Budućnosti u Podgorici u meču izuzetnog značaja u pretposlednjem kolu ABA lige.

„Atmosfera je bila izvanredna, a utakmica sjajna. Hvala svima iz Budućnosti na zaista sjajnom dočeku. Utakmicu su odlučile nijanse, jedna, dve lopte, bukvalno detalji. Objektivno, ključna je bila trojka Ledeja i odlična odbrana posle toga“, naglasio je Obradović.

Istakao je trener crno-belih i nemerljiv doprinos Ledeja, povratnika u tim posle odsustva zato što je zbog smrti oca bio u Americi.

„Ledej nam je mnogo nedostajao u prethodnih pet mečeva. Međutim, može on mnogo bolje kao i svi igrači u timu. Budućnost je takođe odigrala sjajnu utakmicu i stvarno mislim da su ljubitelji košarke mogli da uživaju“.

Obradović je nastavio sa izlaganjem, osvrćući se na meč koji dolazi u Evroligi, u Berlinu u četvrtak.

„Sledi Alba, a košarka ne može da se igra sa pet igrača, kao što je to bio slučaj protiv Olimpijakosa. Igrači moraju da shvate da košarka nije samo postizanje poena, ima tu mnogo elemenata i detalja koja utiču na epilog utakmice. Već sam zakazao trening za sutra ujutro, a radićemo upravo na tome, da spremimo detalje, da dođemo do rešenja, da dođemo u situaciju da ne igramo sa samo pet igrača. Sada je fokus na plasmanu u nokaut fazu Evrolige, a ono što mogu trenutno da obećam, daćemo sve od sebe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari