Obustavljena istraga protiv predsednika FIFA zbog prodaje TV prava 1Foto: EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino intervenisao je kod švajcarskog tužilaštva da se obustavi istraga protiv njega –  objavio je list Tribun iz Ženeve.

Kancelarija javnog tužioca je početkom 2016. otvorila istragu protiv Infantina, ubrzo pošto je izabran za predsednika FIFA, povodom dodele televizijskih prava ofšor kompaniji, dok je još bio zvaničnik Evropske fudbalske unije (UEFA).

Infantino je, kako se navodi, vršio pritisak preko svog prijatelja iz detinjstva Rinalda Arnolda, koji je postao tužilac u švajcarskom kantonu Vale, odakle obojica potiču.

Arnold i Infantino su se i sastali 22. aprila 2016. godine, Nakon trećeg neformalnog sastanka održanog u novembru 2017. godine, tužilaštvo je obustavilo istragu protiv Infantina. Agencija Frans pres je pokušala da dobije komentar u tužilaštvu, ali nije bilo odgovora.

FIFA je sugerisala da su sastanci Infantina sa kancelarijom javnog tužioca održani s namerom da se pokaže da ta organizacija želi da sarađuje sa pravosuđem. Tribun je naveo i da je bilo mnogo telefonskih razgovora između švajcarskih tužilaca i advokata FIFA.

I da je očigledno da su tužioci podlegli pritisku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari