Očekivan epilog - Crvena zvezda i Pičini "raskinuli" 1foto: Starsport

Italijanski fudbaler završio kratku epizodu u odbrani srpskog šampiona.

„Hvala Kristijanu na profesionalnom odnosu prema klubu. Reč je o veoma kvalitetnom igraču, koga je zadesila teška povreda i još nije uspeo da se vrati na nivo na kom je bio. Odigrao je dobru polusezonu, našao se i na spisku italijanske reprezntacije u junu, ali tempo je u ovom trenutku prejak. Shvatili smo da ni pored dobro odrađenih priprema ne može da bude u top formi za kvalifikacije za Ligu šampiona, njemu je bilo jasno da ne može da pomogne klubu na način na koji želi i odlučili smo se za sporazumni rastanak. Bio je veoma fer prema klubu, pa nećemo imati nepredviđenih izdataka. Pićiniju želimo sve najbolje u nastavku karijere“, objavio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Kristijano Pičini došao je ovog januara u srpski fudbal i klub sa „Rajka Mitića“, kao slobodan igrač iz Valensije, ali nije uspeo da ubedi trenera Dejana Stankovića i upravu da je pravo rešenje za jednu od spoljnih pozicija u zadnjoj liniji. Posle samo par meseci i 13 mečeva postalo je jasno da je ispod očekivanja, a na generalnoj probi na kraju letnjih priprema pao je na testu protiv Zenita.

Otuda ne čudi što su višednevne glasine o prevremenom i sporazumnom rastanku danas dobile zvaničnu potvrdu sa najvišeg mesta. Jednostavno, sportski sektor je zaključio da se Italijan nedovoljno brzo vraća u formu posle pauze zbog teške povrede kolena, a minus mu je bio i ležeraniji stav preema obavezama.

Uglavnom, osvajač duple krune u poslednjoj sezoni i naš predstavnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona sada mora da traži pojačanje na mestu desnog beka, jer je knjiga spala samo na Milana Gajića i moguću alternativu u vidu mladog Nikole Stankovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari