Očekuju više od 1.000 trkača 1Foto: vinskimaraton.rs

Vinski maraton će po drugi put biti održan 22. septembra na Paliću.

Manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu – namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika, saopštili su ogranizatori.

Pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije,Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, od prvog izdanja daju veliku podršku manifestaciji, a nedavno je uspostavljena saradnja i sa Beogradskim maratonom.

I ove godine će biti organizovane dve trke – Vinska (21,1 km) i Trka uživanja (8 km). Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik. Na sajtu www.vinskimaraton.rs, mogu se pronaći detalji o mogučnosti učestvovanja na trkama. Prošle godine je  ovde učestvovalo više od 1.000 trkača, a Vinski maraton je imao međunarodni karakter jer su učestvovali takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Manifestaciju će ove godine podržati i Autonomna pokrajina Vojvodine, a tim povodom pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković je istakao da je ovaj sekretarijat  prepoznao Vinski maraton kao izuzetno važan za promocije vinske tradicije Severnobačkog okruga.

– Bogatstvo različitosti jedne sredine, poput vojvođanske, umnogome utiče na kreativne ideje, inovativne koncepte, kao i na samu percepciju stvarnosti, umetnosti, kulture, ali i preduzetništva i zanatstva.  Pokrajinski sekretrijat za privredu i turizam namerava da kategorizuje sve manifestacije u Vojvodini i shodno tome da ih podrži kroz podsticajne programe, rekao je Đoković.

Brojne olakšice za učesnike

Sekretarka Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije, Tijana Maljković je izjavila da PKS daje podršku turizmu kao najbrže rastućoj privrednoj grani. „Kroz grupaciju za manifestacije i organizatore događaja, aktivno se bavimo i brojnim olakšicama da se što veći broj događaja uspešno organizuje svuda po Srbiji. Palić je upravo jedna od strateški bitnih lokacija za to i već je prepoznat od strane MICE industrije. Kao i prošle godine, PKS će  omogućiti velikom borju članica da se uključe i predstave na maratonu, od malih domaćinstava, do većih hotela, poznatih vinarija i kulturno atraktivnih institucija“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari