Od Bajerna Partizanu ni evro 1Foto: Starsport

Dao je obećanje bivšem treneru još sredinom aprila; Andrea Trinkijeri u tefteru od tada za narednu sezonu ima zapisano ime Ognjena Jaramaza, a na kraju takmičarske 2020/21. potvrđeno je da će Partizan u rekonstrukciju tima za narednu sezonu morati da krene bez ubedljivo najboljeg igrača.

Bajern je uspeo u nameri da angažuje srpskog reprezentativca i u gro plan stavi neuspeh uprave srpskog velikana da prethodno produži ugovor sa Jaramazom pošto je ovako ostao, ne samo bez sjajnog beka već i evra obeštećenja u okolnostima kada je dug povećan usled nemanja prihoda zbog pandemije.

U sezoni prepunoj neuspeha gotovo na svim poljima: kadrovskli promašaji, loš ambijent u ekipi, smene trenera, ostanak bez trofeja – Ognjen Jaramaz se zaista isprofilisao kao apsolutni lider i verovanto jedini nosilac igre koji je zaslužio prelaznu ocenu.

Jaramaz je bio vođa kod sve trojice trenera: Šćepanović, Filipovski, Matović – kada su ispucane sve opcije na jedinici, a ekipa ostala samo sa Džošom Perkinsom kao plejmejkerom, Jaramaz se nesebično žrtvovao za tim, pristavši da ostatak takmičarske godine provede igrajući kao primarna jedinica.

Povreda šake udaljila ga je sa parketa dobrih mesec dana, ali se nakon povratka vrlo brzo pokazao kao jedino sigurno rešenje u spoljnoj liniji i neko ko je u kontinuitetu pravio razliku na parketu.

Statistika od nekih 12 poena po meču, uz četiri asistencije u ABA ligi, odnosno 6,6 u Superligi čak ni ne ilustruje u dovoljnoj meri značaj igre Jaramaza na rezultat Partizana u takmičarskoj 2020/21.

Pred kraj regularnog dela Jadranske lige, kao i tokom Superlige, njegove veštine u gradnji centralnog pika postale su sve bolje u meri da je sa Erikom Mikom činio vrlo produktivan tandem. Počevši od dvomeča sa zemunskom Mladošću, pa sve do serijala u tri epizode protiv Mege, Jaramaz je polovinu asistincija ostvarivao direktnim dodavanjima ka američkom centru.

Prelaskom u Bajern, prvi put u karijeri osetiće draži, ali i teškoće evroligaških izazova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari