Od Divca zavisi Bogdanova sudbina 1Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Srpski košarkaši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali su dvocifren učinak za Sakramento koji nije uspeo da u Solt Lejk Sitiju savlada Jutu (101:123). Ovo je inače bila prva Bogdanovićeva utakmica posle nekoliko propuštenih zbog povrede zgloba.

Bogdanović je za 23 minuta na terenu uspeo da ubaci 11 poena (5/10 iz igre), uz četiri asistencije i četiri skoka. Bjelica je imao skor od 10 poena, uz jednu asistenciju i tri skoka, kao i jednu ukradenu loptu, dok je na terenu proveo 33 minuta.

Najefikasniji igrač utakmice je inače bio Bogdanović, ali Bojan koji igra za Jutu. Hrvatski košarkaš postigao je 30 poena, a u ekipi Džeza pratili su ga Rudi Gober sa 28, Donovan Mičel sa 22 i Džordan Klarkson sa 20. U Sakramentu je najbolji bio Dieron Foks sa 17 poena i osam asistencija, a dobru partiju pružili su i Begli Junior (17) i Badi Hild (14).

U centru pažnje američkih medija proteklog vikenda bili su potezi generalnog menadžera Sakramenta Vlade Divca koji je sa Portlandom izvršio razmenu igrača (trejd). Iz Kingsa su Portland otišli Trevor Arizu, Venejn Gabrijel i Kejleba Svonigen, dok su sa druge strane u Sakramento prešli Kent Bejzmor i Entoni Toliver.

Uz ova dva košarkaša Kingsi su od Portlanda dobili i dva buduća pika sa draftova koji će se održati 2024. i 2025. godine. Ovim potezom Sakramento je dobio mogućnost da dovede još jednog igrača do kraja trejda (6. februar), ali po mišljenju analitičara prvenstveni cilj Divca bio je pravljenje prostora u „seleri kepu“, odnosno mogućnost da Kingsima ostane što više finansija na raspolaganju kada počne letnja košarkaška pijaca.

Naime, priča oko isteka ugovora Bogdana Bogdanovića uveliko je poznata, ali Divac se izgleda sprema da izvuče poslednjeg „keca iz rukava“.

Kingsi imaju pravo da prate svaku ponudu koju Bogdan dobije na leto i ako mu obezbede istu platu, on po sadašnjem ugovoru ima obavezu da ga obnovi.

Divac se po mišljenju američkih medija upravo na ovo i sprema, u nadi da će Sakramento moći da mu da istu platu kao i neko drugi. Šta god da bude – Bogdanović je na dobitku, pošto će u svakom slučaju verovatno višestruko uvećati svoju zaradu.

Rezultati

Bruklin – Milvoki                97:117

Boston – Finiks   119:123

Atlanta – Detroit               103:136

Njujork – Filadelfija          87:90

Čikago – Klivlend               118:116

Minesota – Toronto         112:122

Golden Stejt – Orlando  109:95

Hjuston – L.A. Lejkers     115:124

Oklahoma – Portland      119:106

Juta – Sakramento           123:101

Nju Orleans – L.A. Klipers              130:133

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari