Od grada za pet meseci ni dinara 1

„Od početka sezone, a odigrano je deset kola, iz gradskog budžeta od naprednjačke vlasti uprkos obećanjima nismo dobili ni jedan jedini dinar, a reč je o poslednjih pet meseci“, kaže za Danas predsednik i trener FK Dinamo iz Vranja i član SNS Dragan Antić „Recko“.

Posle pobede protiv direktnog konkurenta za prvo mesto u Prvoj ligi Srbije, Metalca u Gornjem Milanovcu (2:0) Antić je novinarima javno rekao „da klub osim njega, i najuže porodice u naporu da ostvari istorijski uspeh podržavaju samo dva preduzeća HIV i Jumko“.

– Danas sve, pa i fudbal ima veze sa politikom. Ne krijem da sam član SNS. Prvi smo na tabeli, imamo najveću podršku navijača, najbolju navalu, prvog strelca lige, ali ne i podršku grada na čijem su čelu ljudi u koje sam do sada imao poverenje, i koji se uz moju skromnu podršku na tim mestima nalaze – objašnjava Antić, nesvakidašnju fudbalsku storiju iz jednog od najstarijih klubova na jugu Srbije. On se osvrće i na skeptičnu „fudbalsku javnost“ u Vranju, po kojoj je navodno „sve moguće pazariti, pa i verovatno najboljeg svetskog sudiju Milorada Mažića koji je delio pravdu u Gornjem Milanovcu“, gde su Vranjanci zabeležili osmu pobedu i čvrsto zaposeli vrh. Plate igrača Dinama se kreću od 20 do 50.000 dinara, to je realnost Dinama a mnogo manje od klubova u Prvoj ligi Srbije. Jedno putovanje u Bačku Topolu klub košta do 150.000 dinara, za smeštaj i put.

– Bio sam na sastanku koji je organizovao narodni poslanik SNS Slaviša Bulatović. U prisustvu direktora četiri gradska javna preduzeća obećano je trajno finansijsko rešenje kroz kontinuiranu pomoć. Posle tri sastanka od svega nije bilo ništa, pa ću ja sada morati kao član SNS da se obratim direktno prvom čoveku stranke, zajedno sa gradonačelnikom Vranja koji nas jedini podržava. Kukamo na Beograd, a u ovoj situaciji fudbal na jugu ima veću podršku prestonice nego matične sredine. Paradoksalno, ali je tako – kaže Antić za Danas.

FK Dinamo na platnom spisku, pored igrača, ima i ljude koji brinu o održavanju terena a za to je, i da Dinamo nema superligaške ambicije, potrebno tri miliona dinara. Gradski budžet Vranja za ovu godinu predviđa izdvajanje za sport od 40 miliona dinara, a po Zakonu o sportu svim selekcijama Dinama pripada osam miliona dinara. Taj iznos je isplaćen, do juna ove godine, kada je klub završio prvoligašku sezonu.

Nemaju gde da postave reflektore

– Mi smo od FSS na čelu sa predsednikom Kokezom već sada obezbedili jedan teren sa veštačkom travom i reflektore. Beograd nam daje pola miliona evra, a mi trenutno u Vranju ne znamo gde ćemo to postaviti i ako uđemo u Super ligu. Da li će Dinamo svoje utakmice da igra u Surdulici ili Nišu – pita se Antić. Zbog niza propusta u radu obustavljeni su radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Vranju za šta su obezbeđena sredstva iz prekograničnih fondova EU u iznosu od 300.000 evra.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.