Od Omonije do Salcburga 1Foto: Starsport

Sada kada je titula i formalno u „džepu“, Crvena zvezda već može da se okrene planovima za ulazak u Ligu šampiona.

Međutim, put do elite neće biti ni malo jednostavan, iako će prvak Srbije biti povlašen u žrebu sve do poslednje runde kvalifikacija.

Crveno-beli će najverovatnije startovati iz druge runde kvalifikacija (potrebno je da polufinalisti Lige šampiona izbore mesto u LŠ preko nacionalnih liga, odnosno da budu među prva četiri tima).

Već je sada poznato da će u drugom kolu kvalifikacija protivnici iz slabijeg šešira najverovatnije biti: Škendija, Dinamo Tbilisi, Žalgiris, Flora, Kairat, Budućnost (Podgorica), Slovan (Bratislava), Olimpija, Omonija i Ferencvaroš ili Kluž.

Poslednja četiri bi bez dileme bili najteži rivali.

Omonija je prošle sezone pobedila Zvezdu posle penala u trećoj rundi. Verovatno bi problem predstavljala i Škendija iz Severne Makedonije pošto bi u slučaju prisustva navijača verovatno došlo do prepucavanja na nacionalnoj osnovi (igrači i simpatizeri kluba su mahom albanske nacionalnosti).

U zavisnosti od rezultata druge runde kvalifikacija u trećoj će među mogućim rivalima sigurno biti Ferencvaroš, a gornjoj grupi klubova pridodaće se Ludogorec, Malme, Legija (Varšava) i Šerif.

U poslednjoj rundi crveno-beli sa velikom izvesnošću padaju u drugi šešir, a to znači da za rivale mogu dobiti: Dinamo Zagreb, Olimpijakos, Slaviju Prag i Salcburg.

Hrvatski klub je ove sezone stigao do četvrtfinala Lige Evrope i sigurno bi bio favorit.

Crveno-beli su protiv Olimipijakosa igrali u Ligi šampiona pre dve godine i u Beogradu su pobedili 3:1, ali su u poslednjem kolu u Atini izgubili 0:1 i tako propustili šansu za plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Zvezda je protiv Salcburga u čuvena dva meča (0:0, 2:2) leta 2018. godine uspela da se prvi put u istoriji plasira u Ligu šampiona, ali dileme nije bilo ni tada ni sada da je austrijska ekipa jača na papiru.

Prvi put četiri titule u nizu

Crvena zvezda je prvi put u istoriji uspela da zaredom naniže četiri titule prvaka države. Niz je 2018. godine započeo u vreme trenera Vladana Milojevića koji je dva puta bio prvak države, a potom ga je nastavio Dejan Stanković koji takođe na svom kontu ima dve titule. Igrači koji su su podigli sva četiri pehara u četiri sezone su: Milan Borjan, Milan Rodić, Marko Gobeljić i El Fardu Ben.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari