Od prvog mesta do eliminacije 1Foto: EPA-EFE/ BO AMSTRUP

Čudna je bila putanja ženske rukometne reprezentacije do večerašnjeg megdana sa Hrvatskom, na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Uoči premijere ostala je bez dve igračice, čiji su pozitivni testovi na kovid-19 u dodatni karantin oterale i njihove dve cimerke, cela ekspedicija je brinula da li će ekipi uopšte biti dozvoljeno da izađe na teren čak i u novom terminu meča sa Holandijom, onda se u ranoj fazi utakmice povredila naša „prva violina“ Andrea Lekić, da bi uprkos svemu devojke pobedom šokirale aktuelne svetske prvakinje, a onda neočekivanim porazom od Mađarske dovele u pitanje plasman u drugu rundu.

Imaju izabranice Ljubomira Obradovića i dalje šansu za to, čak bi do primarnog cilja na ovom takmičenju mogle sa maksimalna četiri boda (briše se učinak iz duela sa onim ko ode kući na kraju grupne faze), a u opticaju je više mogućih epiloga poslednjeg kruga grupe C.

Gde je samo Hrvatska sa dva trijumfa već čekirala plasman u glavni deo EURO, pa sada „samo“ vreba priliku da dalje ode kao prvoplasirana.

– Jeste nam utakmica sa Mađaricama bila druga u dva dana, jesmo duže od ostalih bile u samoizolaciji, ali bez veze je vaditi se na te stvari. Jednostavno, nismo bile dobre ni u odbrani u napadu, a moramo dati sve od sebe protiv Hrvatske. Želimo da ostanemo na prvenstvu, mislim da imamo i kvalitet za to, ali treba ga potvrditi rezultatom – kaže Jelena Trifunović.

Srbija će proći dalje sa četiri boda, ako slavi u predstojećih 60 minuta, a Holandija konačno pokaže pravo lice i savlada Mađarsku. Prelazak u novu grupu, sa tri boda, desiće se u slučaju našeg remija i pobede „lala“.

Kapital od dva boda napraviće pobeda nad Hrvatskom i pobeda Mađarica/remi Mađarica i Holanđanki ili poraz od Hrvatske i trijumf Holandije nad Mađarskom.

Jedan bod i minimalne šanse za polufinale bile bi epilog nerešenog ishoda susreta sa Hrvatskom i pobede Mađarica/podele „plena“ između druge dve ekipe.

I, najzad, Srbija će visoko šesto mesto i utisak sa prošlogodišnje planetarne smotre pokvariti ispadanjem, ako još jednom ostane praznih šaka, a Holandija opravda ulogu favorita i dobije svoj meč  do 20 golova razlike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari