Od sumraka pre Ol stara do svitanja posle: Denver još jednom na krilima Jokićevog tripl-dabla 1Foto: AP/Godofredo A. Vásquez

Po povratku u Denver sa Meča svih zvezda NBA lige u Indijanapolisu Nikola Jokić igra vrhunski.

U sve tri utakmice je pobedama doprineo tripl-dablom.

Tako je bilo i u San Francisku protiv Golden Stejta, gde nije, kao prošli put, postigao koš s pola terena u zvuk sirene, ali se istakao kao najefikasniji na meču s 32 poena (11-18 za dva, 2-6 za tri, 4-4 slobodna bacanja). Imao je i po 16 skokova i asistencija.

Golden Stejt, prvak NBA pre Denvera, koji je važeći šampion, postaje stalna mušterija tima iz Kolorada.

Jokić i kompanija su postigli sedmu pobedu uzastopce (119:103), a desetu u poslednjih 11 okršaja i petu uzastopnu u San Francisku. Ratnici su se poslednji put radovali 10. marta 2022 (113:102).

Poslednji tim koji je savladao Golden Stejt sedam puta uzastopno bio je Memfis, koji je imao i seriju od 11 pobeda između novembra 2010. i novembra 2013.

Denver je nadoknadio lošu seriju neposredno uoči Ol stara, kada je prertpeo tri poraza uzastopce, a dva su bila u duelima sa Sakramentom (plus Milvoki).

„U sezoni imate dobre i loše periode. Naša želja je da dobri periodi traju što duže. Mislim da idemo u pravom smeru. To je najvažnije“, izjavio je Jokić posle utakmice.

Među saigračima ga je pratio Džamal Mari s 27 poena.

U domaćem timu je prednjačio Klej Tompson s 23 poena, a sledio ga je Stef Kari s 20, a šutom za tri poena 1-10.

Denver je u Zapadnoj konferenciji treći po učinku (39 pobeda, 19 poraza). Minesota i Oklahoma su poravnati u vođstvu (40-17).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari