Od transfera Mihajla Mudrika u Čelsi 20 miliona funti prosleđeno ukrajinskoj vojsci 1EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Delovalo je da će Šahtjor pristati na Arsenalovih 90 miliona funti, međutim, u poslednji čas je Čelsi na adresu ukrajinskog velikana poslao zamišljenih 100 miliona funti za Mihajla Mudrika, od kojih će 20 miliona biti prosleđeno ukrajinskoj vojsci.

Mudrik već izvesno vreme slovi za jednog od najtalentovanijih evropskih fudbalera na poziciji desnog ofanzivnog igrača, koji može da participira u napadu u različitim formacijama.

Arsenal je više meseci obigravao oko asa ukrajinskog Šahtjora i kada je delovalo da će u januaru transfer biti obelodanjen, posao im je pokvario gradski rival, Čelsi.

Sa novim vlasnikom, multimilijarderom, Todom Bolijem, Čelsi ove zime plaća kao pijanac u kafani, ne mareći za račun i cene. Prema procenama, samo u zimskom prelaznom roku potrošio je pola milijarde evra, a najunosniji transfer ostvario je nedavno angažujući upravo 22-godišnjeg Ukrajinca, Mihajla Mudrika.

Plavci su ubedili Šahtjor spremnošću da odmah uplate 70 miliona funti i još 30 ako fudbaler bude ispunio lako ostvarive bonuse.

Mudrik se pojavio na stadionu Stamford bridž, u duelu Čelsija i Kristal Palasa, u poslednjem premijerligaškom kolu (1:0), pozdravio se sa navijačima, obgrljen uktajinskom zastavom.

Iako je u prvi mah delovalo da je reč isključio o transferu u sportskim okvirima, par dana kasnije engleski mediji pišu o tome da će Rinat Ahmetov, vlasnik Šahtjora, 20 miliona funti proslediti ukrajinskoj vojsci.

U okviru dogovorenog transfera, Englezi otkrivaju, dogovoren je i prijateljski susret između Šahtjora i Čelsija, u oslobođenom Donjecku, kada se rat bude završio.

„Prvo i najvažnije, želim da se zahvalim celom civilizovanom svetu što pomaže Ukrajini. Danas možemo da govorimo o našem fudbalu zahvaljujući našoj vojsci, našem narodu i ogromnoj podršci celog sveta. Samo zajedničkim snagama pobedićemo zlo koje je stiglo u naše domove“, naveo je Ahmetov, obraćajući se javnosti posle obaljenog transfera mladog Mudrika u Čelsi.

„Nikada nisam krio da mi je san da osvajam trofeje sa Šahtjorom. To znači da igrači poput Mudrika treba da ostanu u našem klubu, u našoj ligi. Nažalost, to je sada nemoguće, jer Rusija protiv Ukrajine vodi užasan i nepravedan rat. Ali, uveren sam da ćemo pobediti. Mogu da saopštim da smo dogovorili prijateljsku utakmicu protiv Čelsija, na Donbas areni, u ukrajinskom Donjecku. U tom cilju doneo sam odluku da pokrenem projekat Srce Azovstala, osmišljen da pomogne braniocima Marijupolja i porodicama palih boraca. Njihova dela hrabrosti su bez premca u modernoj istoriji. Danas za njih izdvajam 20.000.000 funti – za pomoć našim vojnicima“, otkrio je vlasnik Šahtjora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari