Odaziv i povrede kroje ambicije 1Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Samsunu od 16. do 22. decembra.

Prvenstvo je trebalo da se održi letos, ali zbog političke situacije u Turskoj FIBA nije želela da promeni domaćinstvo, već je odlučila da takmičenje prolongira za drugu polovinu decembra. Upravo bi specifičan period održavanja kontinentalnog prvenstva mogao da utiče na odaziv igrača, jer se njihovo igranje u reprezentaciji kosi sa klupskim interesima u jeku sezone.

– Dobili smo dopis Crvene zvezde u kome nam saopštavaju koji igrači su slobodni i mi to potpuno razumemo, kao što razumemo i situaciju Zvezde da je jedan od najtalentovanijih igrača ove generacije Boriša Simanić sastavni deo prvog tima koga čekaju ozbiljne utakmice. I pored toga se nadamo da ćemo u razgovoru sa klubom i mi dobiti neku mogućnost da Borišu imamo na pripremama i samom takmičenju. Verujemo da će trener Gurović i ekipa otići na takmičenje sa ambicijama koje nas zadovoljavaju, a to je pre svega plasman među prvih pet ekipa i viza za Svetsko prvenstvo – rekao je Vladimir Kuzmanović, direktor muških reprezentativnih selekcija.

Spisak igrača

Beslać (Dinamik), Aranitović, Simanić, Uskoković (C. zvezda), Đorđević (C. zvezda), Momirov (C. zvezda), Radanov (FMP), Mišković, Musić,Jovičić (Mega Leks), Miloš Glišić (bez kluba), Petrović, Nikolić (Italija), Ćućović (Slovenija), Stepanović (BiH).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari