Odbio sam Muslinove kombinacije 1Foto:Starsport

Objašnjavajući svoj neočekivani odlazak sa mesta selektora najbolje srpske fudbalske reprezentacije Slavoljub Muslin je podvukao izričiti stav da „čaršija, menadžeri i polusvet“ ne mogu da mu sastavljaju tim.

On je posebno potkačio menadžera Sergeja Milinkovića-Savića, optuživši ga da „u žutoj štampi vodi hajku“ protiv njega, „s ciljem da dodatno profitira na vezisti Lacija“, s obzirom da nastupi na velikim takmičenjima po pravilu dižu cenu igračima na fudbalskom tržištu.

Prozvani Mateja Kežman odgovorio mu je putem saopštenja za medije.

„Gospodin Muslin kaže da menadžerski lobi pravi pritisak na njega kako bi se preko reprezentacije Srbije napravila podloga za transfer Sergej Milinković-Savića. Tržišna vrednost fudbalera je relativna kategorija i varira u zavisnosti od velikog broja determinanti. U slučaju Milinković-Savića cena je utvrđena na osnovu procena merodavnih analitičkih agencija i na osnovu iznosa ponuda koje su pristizale na adresu Lacija… Šira javnost u Srbiji, kao i ljudi poput Alegrija, Kostakurte, Ambrozinija, Ravanelija, Tumbakovića, Mirkovića javno su iskazivali mišljenje o Sergeju, ne zato što ih je Mateja Kežman instruisao već verovatnije zato što ponešto znaju o fudbalskoj igri“, stoji između ostalog u pisanoj reči bivšeg fudbalera, koji je svojevremeno kao sportski direktor Vojvodine „nanjušio“ vanserijski talenat sadašnje vedete nebesko-plavih i uzeo ga pod svoje.

Bivši igrač PSV-a, Čelsija, PSŽ-a, Atletika i Partizana okreće bumerang prema Muslinu, spočitavajući mu radnje za koje je sam optužen.

„Selektorove ponude za „saradnju“ preko trećih lica sam sa indignacijom odbio, jer u takve kombinacije nisam ulazio, niti imam nameru da ikad ulazim. Očigledno gospodin Muslin zna za drugačije relacije u odnosima sa fudbalerima i njihovim menadžerskim agencijama, jer se tokom svoje trenerske karijere suočio sa optužbama od strane sopstvenih igrača u klubovima koje je vodio za „participaciju“ u njihovim ugovorima i transferima (Oleg Samsonov, Georgi Pejev i ostali …). Pretpostavljam da sam i taj njihov javni nastup organizovao ja?“, podseća i pita (se) menadžer Sergeja Milinkovića Savića, uz podsećanje da je Muslin (makar formalno) otišao tako što je sporazumno raskinuo ugovor a ne dobio otkaz. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari