Odbojkaši Srbije trenirali u Tokiju uoči kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 1Foto: EPA-EFE/ROBERTO BARTOMEOLI

Odbojkaši Srbije trenirali su danas u Tokiju uoči početka kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Kako je saopštio Odbojkaški savez, ekipa je u putu provela gotovo 17 časova, a po dolasku i posle kraćeg odmora trenirala je u sali za zagrevanje dvorane Jojogi, gde će igrati sve utakmice u Grupi B.

Srbija će od 30. septembra do 8. oktobra igrati u Grupi B sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom.

Takmičenje na turniru Srbija će početi 30. septembra protiv Turske od 6 časova, a u drugom kolu dan kasnije u isto vreme igraće protiv Tunisa. U trećem kolu u utorak 3. oktobra Srbiji će protivnik biti Egipat od 6 časova, dan kasnije Srbija će u isto vreme igrati protiv Finske, a u petom kolu u petak 6. oktobra protiv Japana od 12.25.

U šestom kolu, u subotu 7. oktobra Srbija će od 9 časova igrati protiv SAD, a u poslednjem kolu dan kasnije od 9 časova protiv Slovenije.

U Grupi A u Rio de Žaneiru igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar, a u Grupi C u Sjenu igraće Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meksiko, Belgija i Bugarska.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang-liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe.

Preostalih pet reprezentacija biće pozato 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024.

Na osnovu rang-liste FIVB biće određeno još pet reprezentacija, prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za Igre, a potom najuspešnije rerpezentacije za FIVB rang-liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre.

Olimpijske igre održaće se se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari