Odbojkaši Srbije izgubili od Italije 1arhivska fotografija

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u tri seta od Italije (25:21, 25:18, 25:16), u trećem meču Lige nacija.

„Orlovi“ su turnir novoformiranog takmičenja odigrali u promenljivom ritmu. Poraženi su na startu od Brazila, potom su u drugom kolu, uz dosta muke, dobili Nemce, ali im u nedelju uveče protiv „azura“ gotovo ništa nije polazilo za rukom.

Odbojkaši Italije su zasluženo slavili jer su bili u sva tri seta daleko bolji i u fazi napada i, naročito, u odbrani. Naši reprezentativci nisu pružili očekivanu igru pre sve ga u odbrani, blok kao da nije ni postojao, a ni u fazi napada nisu bili na uobičajenom nivou. Najviše neizvesnosti je viđeno u prvom setu, međutim, Italijani su bili znatno raspoloženiji za igru, tako da ih ni sjajna atmsfera koju su napravili navijači Srbije u Kraljevu nije omela da reše taj set u svoju korist (25:21). Rival je i u nastavku kontrolisao rezultat, poveli su Italijani sa 16:11 i 18:12 u drugom setu, i brzo došli na korak do trijumfa. Zahvaljujući neprobojnom bloku i sjajnom odbranom u polju, „azuri“ su kontrolisali igru i rezultat i u trećem setu. Menjao je Grbić tražeći dobitnu postavu, ali je nije pronašao.

Najefikasniji u Srbiji bio je Atanasijević sa osam, dok je kapite Ivović imao sedam poena i taj podatak najbolje govori kako su sinoć igrali izabranici Nikole Grbića. U reprezentaciji Italije najviše poena su imali: Zajcev (17) i Huantorena (12).

Drugog vikenda ‘orlovi’ će igrati Areni Armejec u Sofiji, (5. grupa) sa Bugarskom (1.6), Rusijom (2.6) i Australijom (3.6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari