Odbojkaši Srbije završili pripreme pred odlazak na SP 1

Odbojkaši Srbije završili su pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se od 9. do 30. septembra igrati u Bugarskoj i Italiji. Prvi deo priprema su sproveli u Republici Srpskoj, a drugi u Francuskoj gde su sa „trikolorima“ odigrali dva meča.

Srbija je u prvom meču, koji je u dvorani „Šarpi“ po dogovoru dva saveza odigran bez prisustva publike, savladala Francusku 3:2 (15:25, 21:25, 25:21, 27:25). U drugom meču koji je odigran uz prisustvo publike Francuska se revanširala takođe pobedom od 3:2 (26:28, 25:27, 25:19, 25:13 ? 15:12). Selektor Nikola Grbić izrazio je zadovoljstvo igrom na poslednjim mečevima pred odlazak u Italiju.

– Bili smo egal sa Francuzima, koji su jedan od pretendenata za osvajanje medalje. Na terenu smo se izborili da sa njima odigramo svih 10 setova i utakmice su opravdale naše očekivanja. Priliku da se iskažu imali su svi igrači i zadovoljan sam prikazanim na parketu – rekao je Grbić.

On je naglasio da je uprkos velikom padu u drugom meču, gde je Srbija ispustila vođstvo od 2:0 po setovima, video više dobrih nego loših stvari.

– Bilo je dosta pozitivnih stvari, bez obzira na pad u drugoj utakmici. Svi smo zadovoljni, bilo je jako dobro, polako postajemo lakši posle napornih priprema i verujem da ćemo biti onakvi kakvi želimo da budemo na SP – kazao je Grbić.

Selektor Srbije istakao je i da zna na čemu mora još da se poradi do starta turnira.

– Moramo da poboljšamo servis i prijem servisa, kako bi naša igra bila još stabilnija. Naročito nam je važan servis, po kojem smo prepoznatljivi. Zaista bolje izgledamo i očekujem da ćemo željenu formu dostići za startni meč na šampionatu sa Amerikancima – zaključio je Grbić.

„Orlovi“ će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi C sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom. Srbija će svoje mečeve u fazi po grupama igrati u italijanskom Bariju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari