Odbojkaši(ce) igraju Ligu nacija u tri zemlje 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ukida se privremeno višenedeljno takmičenje u jednom gradu, kao posledica pandemije korona virusa.

Zbog planetarnog širenja kovida 19, prošle godine nije ni organizovana Liga nacija za odbojkašice i odbojkaše, a ove se sezone je izabrana jedna destinacija, gde su ekipe četiri nedelje živele, trenirale i igrale mečeve. Međutim, 2022. obnavljaju se turnirska nadmetanja, na tri lokacije.

Tako je ženska reprezentacija Srbije saznala da će (redom) nastupati u Ankari, Braziliji i Kalgariju. Od 31. maja do 5. juna igraće sa Turskom, Italijom, Kinom, Belgijom, Rusijom, Holandijom i Tajlandom. Drugi turnir je na programu od 14. do 19. juna, a potencijalni rivali ekipe Zorava Terzića su Brazil, Italija, Turska, Nemačka, Dominikanska Republika, Holandija i Koreja. Na kraju ove faze, treću nedelju će provesti u duelima sa Kanadom, Holandijom, SAD, Belgijom, Turskom, Nemačkom i Japanom (28. jun – 3. jul).

Njihove muške kolege putuju u (redom) Otavu, Sofiju i Kemerovo Seniori. Od 7. do 12. juna biće u Otavi, sa Kanadom, Argentinom, Poljskom, Italijom, Francuskom, Nemačkom i Bugarskom. Druga sedmica je na programu od 21. do 26. juna, kada slede bitke sa Bugarskom, Brazilom, Kanadom, Poljskom, Iranom, SAD i Australijom. Poslednja tura mečeva desiće se od 5. do 10. jula, sa Rusijom, Italijom, Poljskom, Iranom, Slovenijom, Holandijom i Bugarskom

Novim formatom predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da se mečevi igraju od utorka do nedelje. Svaka reprezentacija će imati 12 utakmica tokom tri nedelje.

Finalni turnir u konkurenciji odbojkašica igraće se od 13. do 17. jula, a kod odbojkaša od 20. do 24. jula. Domaćini će naknadno biti određeni. Na uzadnjem turniru ima mesta za osam reprezentacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari