Foto: Olimpiski komitet Srbije

Izabranice selektora Zorana Terzića, nalaze se u B grupi sa Turkinjama i Amerikankama. Sutra su slobodne, a u četvrtak od 9 sati igraće protiv Turske, dok će sa Amerikankama snage odmeriti u petak u istom terminu. U grupi A igraju Kina, Brazil i Holandija. Plasman u polufinale koje je na programu u subotu će izboriti po dve selekcije iz obe grupe. Finale se igra u nedelju.

Zoran Terzić, selektor odbojkašica, nije krio zadovoljstvo što je njegova ekipa izborila plasman na završni turnir, ali je najavio najviše ciljeve.

„Većina igračica će dobiti šansu. Turnir će biti vrlo interesantan, zanimljivi i težak. Neće biti mesta kalkulacijama, a ni raspored nam ne ide na ruku. Ako se plasiramo u finale igraćemo četiri utakmice za četiri dana, što će posle silnih putovanja i već 15 odigranih utakmica, biti šlag na torti. Naš cilj je da iz meča u meč igramo bolje, odnosno da se domognemo borbe za medalju“, rekao je Terzić.

Selektor se osvrnuo i na igru Turkinja i Amerikanki.

„Obe ekipe smo pobedili u prvom delu takmičenja, ali nam nije bilo nimalo lako. Iskreno, Turska je možda i najveće iznenađenje ovog turnira. Igraju zaista dobro, ali uveren sam da ćemo mi pobediti ukoliko budemo igrali najbolje što možemo. U svakom drugom slučaju, biće izuzetno teško. Amerikanke kao i uvek igraju svoju igru, nije preterano bitno ko je od igračica na terenu. Ako zaustavimo njihove brze napade sa krajeva i ako ih odvojimo od mreže, biće nam puno lakše. Amerikanke igraju najbržu odbojku na svetu, međutim, u situacijama kada nemaju dobar prijem servisa sve to izgleda sasvim drugačije“, rekao je Terzić.

On je dodao da na ovako napornom takmičenju gde je za nešto više od mesec dana odigrano čak po 15 utakmica, često odlučuju detalji.

„Svaka ekipa ima vrline i mane, naravno tu ubrajam i svoj tim. Mane treba sakriti, a vrline istaći u prvi plan. Nadam se da ćemo mi u tome uspeti u prve dve utakmice, pogotovo u prvoj protiv Turske koja može da bude i odlučujuća za plasman u polufinale“, zaključio je Terzić.

Milena Rašić, kapiten naše reprezentacije, takođe je istakla da je cilj najviši plasman.

„Drago mi je što smo na finalnom turniru Lige nacija. Nestrpljivo očekujemo prvu utakmicu protiv Turske. Mislim da smo spremne i svakako ćemo dati sve od sebe. Neće biti lako da odigramo četiri meča zaredom, ali svakako se nadam najboljem“, kazala je Rašićeva.