Odbojkašice Srbije poražene od Holandije 1Foto: Odbojkaški savez Srbije (arhivska fotografija)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Holandije u Roterdamu sa 3-2, u poslednjoj utakmici četvrtog vikenda Lige nacija.

Odbojkašice Srbije je vodile sa 2-0 u setovima, imale prednost i sredinom trećeg seta i onda neočekivan pad i igri, pa su Holanđanke uspele da preokrenu rezultat i posle velike borbe u petom setu (naše reprezentativke su imale jednu meč loptu) domaće odbojkašice koriste svoju petu dolaze do trijumfa.

U prva dva seta sve je u igri naše reprezentacije bilo na najvišem nivou, od odbrane preko bloka do napada. Međutim, sredinom trećeg pada Tijana Bošković se umorila, blok Holanđanki je uspevao da je zaustavi kao i igru na naše „srenjake“ Milenu Rašić i Jovanu Stevanović. Grešilo se mnogo i u odbrani, a selelektor Terzić nije bio zadovoljan ni organizacijom napada.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 34 poena, dok je 18 postigla kapiten Milena Rašić.

Reprezentacija Srbije je i dalje na korak od plasmana na završni turnir, ali sada ima skor od devet pobeda i tri poraza. Sledeći, poslednji turnir ove faze Lige nacija igraće se od 12. do 14. juna u Argenitini, a pored Srbije i domaćina učestvovaće još Južna Koreja i SAD.
Završni turnir prvog izdanja Lige nacija za odbojkašice održaće se od 27. juna do 1. jula u Nanđingu, a osim domaćina Kine učestvovaće još pet najuspešnijih selekcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari