Odbojkašice Srbije u Belgiji nastavljaju borbu za finalni turnir Lige nacija 1Foto: STARSPORT

Nema odmora za podmlađeni sastav najbolje ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, jer već danas počinje bitku za bodove na trećem turniru Lige nacija.

Posle dve pobede i jednog poraza u Beogradu, pa dve izgubljene utakmice i jednog trijumfa u Koneljanu, ekipa se preselila u Kortrajk, gde će dan za danom igrati sa Poljskom (17.15), Rusijom (sutra, 17.15) i domaćom Belgijom (četvrtak, 20.15).

– Mislim da možemo da izvučemo maksimum iz treće nedelje takmičenja. Rivali su na visokom nivou, ali i mi smo sve bolje, spremne i vesele, jer nas je konačno negde dočekalo lepo vreme. Prethodna tri meča su pokazala da možemo da se nosimo sa svima, samo nam je nedostajalo malo više iskustva i sreće u dva poslednja kola – poručila je s evropske turneje 24-godišnja članica Partizana Milica Kubura, jedna od brojnih devojaka u našem timu bez značajnije minutaže u reprezentaciji pre ove LN.

Pola decenije mlađa prvotimka Vizure Katarina Lazović takođe ne pripada prvom ešalonu izabranica selektora Zorana Terzića, ali se poput koleginice nada da će boravak u Belgiji proći berićetno.

– Očekujem dobru borbu, lepu igru i, što je najvažnije, tri pobede Srbije. Naše konkurentkinje su kvalitetne, ali malo slabije od one iz Koneljana – zvuči vrlo optimistično srpska reprezentativka.

Novost u odnosu na prošlih šest susreta je što ih neće voditi trofejni šef stručnog štaba već njegov pomoćnik Branko Kovačević, jer se Terzić vratio u Beograd, da bi radio sa pošteđenim osvajačicama evropske i planetarne titule iz (pret)prošle godine, koje nisu putovale ni u Italiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari