Odbojkašice Srbije u finalu Evropskog prvenstva protiv Turske 1Foto; EPA-EFE/ TOLGA BOZOGLU

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva pošto su u polufinalu savladale selekciju Italije sa 3:1 u setovima (25:22, 25:21, 21:25, 25:20).

Izabranice selektora Srbije Zorana Terzića odigrale su maestralan meč i apsolutno zasluženo su se plasirale u novo finale u kome će „ukrstiti koplja“ sa boljom reprezentacijom iz drugog polufinalnog para koje čine Turska i Poljska.

Srbija je ponovo igrala sjajno u fazi napada, gde je nezaustavljiva bila Tijana Bošković, Brankica Mihajlović je bila sjajna u bloku, a Mina Popović i Stefana Veljković i u fazi odbrane i u napadu.

Maja Ognjenović je delila lopte podjednako i na almu i na krajeve, a i libero Silvija Popović je bila na visini zadatka.

Sa druge strane najbolja igračica Italije Paola Egonu nije bila danas u prepoznatljivoj formi, krajem drugog seta je vezala čak tri greške u nizu, kojim je pomogla „Orlicama“ da se rezultatski odvoje i da taj deo meča reše u svoju korist.

Srbija je u svim setovima bila bolji protivnik, u trećem je, doduše, Italija uspela da smanji prednost, ali za nešto više nisu imale snage današnje protivnice aktuelnog šampiona Evrope.

U četvrtom setu izabranice Zorana Terzića su u potpunosti diktirale tempo i čuvale rezultat koji je u nekim trenucima iznosio i šest poena prednosti u njiohovu korist, a na kraju su u laganom ritmu privele meč kraju.

Odbojkašice Srbije će tako imati prilike da odbrane titulu evropskog šampiona, pošto su i pre dve godine, na kontinentalnom šampionatu igranom u Azerbejdžanu, bile najbolje.

Odbojkašice Srbije protiv Turske u finalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u finalu Evropskog prvenstva igraće protiv Turske koja je večeras u polufinalu s 3:1 pobedila Poljsku, prenosi Beta.

Turska je u Ankari do trijumfa nad Poljakinjama došla rezultatom 25:17, 25:16, 14:25 i 25:18.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Eda Erdem sa 19 poena, dok je Hande Baldin upisala 16.

U selekciji Poljske istakla se Natalija Merdžik sa 18 poena.

Finalna utakmica izmedju Srbije i Turske igra se sutra od 18.30, dok je meč za treće mesto izmedju Poljske i Italije od 16.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari