Odbrana pa šta bude 1Foto: Starsport

Posle naporne serije gostovanja u Evroligi i ABA ligi i kratkog predaha u Beogradu, koje je Crvena zvezda završila sa četiri pobede i jednim porazom, tim Dejana Radonjića otputovao je u Istanbul, gde će danas igrati utakmicu 9. kola Evrolige protiv Efesa.

U Turskoj na parketu neće biti Luke Mitrovića koji je istegao mišić i pauziraće desetak dana.

Trener i igrači Zvezde očekuju tešku utakmicu protiv tima koji je ove godine uložio dosta novca u pojačanja, i čiji je cilj plasman u plej-of. Pred put u Tursku, Dejan Radonjić je rekao da će za pobedu njegovom timu biti potrebno da odigra podjednako sigurno i u napadu i odbrani.

– Očekuje nas novo gostovanje u Istanbulu ekipi koja ima veliki kvalitet i koja od nas zahteva da budemo dobri u oba pravca kako bi im parirali. Za iznenađenje tamo je potrebno da igramo jako dobro. Efes ima puno iskusnih igrača, pa onda i mladih sa puno talenta. Atletski izuzetna ekipa, igraju snažno, imaju mogućnost da koriste taj kvalitet na različite načine, i mi moramo da odgovorimo tome na terenu – kazao je Radonjić.

Strateg crveno-belih se osvrnuo i na odsustvo Luke Mitrovića rekavši da je to težak udarac ali da je sreća u nesreći to što Mitrović nije teže povređen.

– Ono što je dobro u ovoj situaciji je da Luka nije teže povređen, ali odsustvo svakog igrača u ovakvom ritmu utakmica za nas je težak udarac, što znači da ćemo morati da damo više od maksimuma da dođemo do iznenađenja – dodao je Radonjić.

I Ognjen Kuzmić ističe nedostatak Luke Mitroviće, dodajući da nema vremena za razmišljanje i da ekipa samo ima zadatak da pruži svoj maksimum.

– Još jedan izazov za naš tim. Nedostajaće nam Luka u Istanbulu, naše je da damo sve od sebe i pokušamo da napravimo dobar rezultat na gostujućem terenu. Nema puno vremena za razmišljanje, ritam je maksimalno ubrzan, igramo puno utakmica. Naše je da pokušamo da igramo našu igru, da odigramo dobru odbranu, pa ćemo videti šta će nam to doneti – objašnjava Kuzmić.

Slično razmišlja i Nejt Volters, koji veruje da Zvezda do pobede može samo preko dobre odbrane.

– Igrao sam u Turskoj i poznajem ekipu Efesa, iako je tim promenjen u odnosu na prošlu sezonu. Igraju odličan napad i u stanju su da ubace puno poena svakoj ekipi. Biće to pravi izazov za nas, da pokušamo da ih zaustavimo. Zato je naš prvi zadatak u ovoj utakmici da odigramo dobru odbranu. Neće biti biti lako, ali pokušaćemo da dođemo do dobrog rezultata – kaže Volters.

Zvezda posle osam utakmica ima polovičan učinak u Evroligi – po četiri pobede i poraza, dok Efes ima tri trijumfa i pet poraza. Utakmica devetog kola Evrolige između Efesa i Crvene zvezde igra se danas od 18.00.

Perasović: Zvezda nikad ne odustaje

Trener Efesa Velimir Perasović rekao je pred današnji meč da je Crvena zvezda uvek težak protivnik, a pogotovo sada kada su upisali dve uzastopne pobede, pa dolaze u Istanbul sa velikim samopouzdanjem. „Oni su jedna od najboljih defanzivnih ekipa u Evroligi, nikada ne odustaju i bore se do poslednje sekunde. Takođe, imaju sjajne igrače u timu i moraćemo da radimo svih 40 minuta ako želimo pobedu“, rekao je Perasović za sajt Evrolige.

Dženkins: Čeka nas veliki ispit

Čarls Dženkins utakmicu protiv Efesa vidi kao veliki ispit za svoj tim „Čeka nas teška utakmica. Evroliga je ove godina sama po sebi teška, tu su zaista najbolji i najjači timovi u Evropi. Imaju ekipu sa puno odličnih igrača. Videli smo ih već tokom pripremnog perioda, iako nismo igrali protiv njih na turniru na Kritu. Tim sastavljen od puno dokazanih evroligaških igrača, poput Brajana Danstona, Tomasa Ertela, Derika Brauna… „, rekao je plej crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari