Odbrana za tečni napad 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda dočekaće danas u okviru devetog kola Evrolige Baskoniju, tim koji je za razliku od crveno-belih ušao u pobedničku seriju u evropskom takmičenju.

Prekretnica za ekipu iz Španije bila je promena na klupi kada je Pedro Martinez preuzeo vođstvo, a Baskonija zabeležila trijumfe protiv Panatinaikosa, Real Madrida i Žalgirisa. Ako bi se posmatrali dosadašnji susreti, Crvena zvezda je sa skorom od pet pobeda i jednim porazom u prednosti, međutim poslednji nastupi u Evroligi tima Dušana Alimpijevića, koji su ga ostavili na poslednjem mestu tabele, pozivaju na oprez.

– Ekipa Baskonije je u poslednjih nekoliko nedelja igrala izvanredno, a ogroman individualni kvalitet pojedinaca je stavljen u službu tima, što je donelo i rezultat. Očigledno da je promena trenera donela rezultat. Moramo da odigramo maksimalno dobro u oba pravca, imaćemo vremena da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu u kojoj želimo i da odigramo dobro i da stignemo do pobede. Jasno je da nam je podrška navijača mnogo važna i da nam donosi mnogo u pokušaju da dođemo do novih bodova – rekao je Dušan Alimpijević, za koga ohrabrenje može biti poslednji Zvezdin trijumf protiv Zadra u ABA ligi.

Crveno-beli dobro poznaju svog današnjeg protivnika – Tejlor Ročesti debitovao je u Evroligi u dresu Baskonije u sezoni 2012/13, dok je Milko Bjelici igrao za španski tim od 2011. do 2013. Kao i trener Alimpijević, i Bjelica ističe u prvi plan preporod kroz koji je prošao Zvezdin rival nakon promene trenera.

– Baskonija je posle lošeg starta izvršila neke izmene, tu prvenstveno mislim na promenu trenera. Ekipa je na tu promenu reagovala fenomenalno, nanizali su nekoliko vrednih pobeda u Evroligi i nacionalnom prvenstvu. Sada su za razliku od početka sezone, u izvanrednoj formi. Međutim, mi moramo da se usredsredimo na nas i našu igru – da podignemo kvalitet odbrane, da odigramo tečnije u napadu, i to je ključ uspeha. Pozivam navijače da dođu i pruže nam podršku, igramo izuzetno jako i teško takmičenje, i uz njihovo bodrenje sve je na parketu lakše – rekao je Bjelica.

KK Crvena zvezda mts podseća da će za ovu priliku, u četvrtak postaviti dva video-bima u „Areni“ kako bi svi koji budu došli da prate evroligašku utakmicu, mogli da prate i fudbalsku utakmicu Lige Evrope Bate Borisov – Crvena zvezda u Belorusiji, koja počinje u 19 sati. Zbog toga, kapije „Beogradske Arene“ biće otvorene već u 18.30 časova.

Martinez: Spremni smo na sve

Zvezda ima iskusne igrače i mlade košarkaše koji igraju sa dosta energije i agresivnosti. Lepo je igrati kod njih u gostima ali je prisutan veliki pritisak. Moramo biti spremni na sve. Moramo se fokusirati na stvari koji zavise od nas i moramo biti disciplinovani – kazao je trener Baskonije Pedro Martinez.

Raspored

Žalgiris – Efes 19.00

Bamberg – Valensija 20.00

Armani – Olimpijakos 20.45

Barselona – Makabi 21.00

Crvena zvezda – Baskonija 21.00

Petak

Fenerbahče – Himki 18.45

Panatinaikos – Real 20.00

Unikaha – CSKA 20.45

Tabela

1. CSKA 6 2

2. Olimpijakos 6 2

3. Real Madrid 5 3

4. Fenerbahče 5 3

5. Makabi 5 3

6. Panatinaikos 5 3

7. Himki 5 3

8. Žalgiris 4 4

9. Bamberg 4 4

10. Barselona 3 5

11. Baskonija 3 5

12. Valensija 3 5

13. Armani 3 5

14. Unikaha 3 5

15. Efes 2 6

16. Crvena zvezda 2 6

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari