Odlazak Radovana Radakovića: Golmančina, drug, čovek i veliki borac 1Foto: Printscreen/ Regionalna TV Banat Vršac

Bivši golman Partizana Radovan Radaković preminuo je u 52. godini, posle teške bolesti.

Agonija Radovana Radakovića počela je krajem 2020. godine, u trenutku kada je saznao da je teško bolestan.

Pre dve godine mu je dijagnostifikovan karcinom želuca i od tada je krenula borba sa opakom bolešću. Operacija u Turskoj mu je produžila život, ali su se problemi vratili. Smršao je 50 kilograma, preživeo sepsu, a troškovi lečenja su ga doveli i u tešku finansijsku situaciju.

Zato je i organizovana humanitarna akcija krajem 2021. godine, a koja je imala za cilj da prikupi novac za dalje lečenje Radakovića.

Fudbalske legende okupile su se na jednom mestu i odazvale se Fudbalskom klubu Miljakovac koji je inicirao organizovanje utakmice.

U njoj su se bili sastali fudbaleri Miljakovca i nekadašnji saigrači Radovana Radakovića: Zoran Bata Mirković, Gordan Petrić, Ljubinko Drulović, Milivoje Ćirković, Albert Nađ, Danko Lazović, Nenad Stojaković, Dejan Rađenović, Aleksandar Čanović, Predrag Rogan i Nebojša Marinković.

Utakmici je prisustvovao i legendarni kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić, koji je sa tribina posmatrao dešavanja na terenu. Fudbalske legende koje su nastupale za tim Radovana Radakovića odnele su pobedu rezultatom 5:3.

Karijeru je počeo 1991. godine u Obiliću, a potom je igrao za BSK, Borac, Radnički Kragujevac, Partizan, Šturm Grac, Zemun, Voždovac i Kolubaru. Sa Partizanom je osvojio dve titule i jedan Kup Jugoslavije. Kao trener je radio u Mladenovcu, Kolubari, Smederevu, Radničkom 1923, Šumadiji i Vršcu.

Posle igračke imao je trenersku karijeru, a radio je u Mladenovcu, Kolubari, Smederevu, Radničkom 1923, Šumadiji i Vršcu. Dva puta je bio i reprezentativac Jugoslavije. U nacionalnom dresu je zabeležio nastupe u kvalifikacijama za SP 2002, protiv Rusije (1:1) i Farskih ostrva (6:0).

Od njega se oprostio i Partizan.

„Ostali smo bez još jednog Partizanovca, bez druga i čoveka. Sinoć nas je napustio i veliki Radovan Radaković. Počivaj u miru, naš Radače“, saopštio je FK Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari