Odložene utakmice EP u rukometu zbog nemira u Francuskoj 1Foto: Rukometni savez Srbije/ Portal

Evropska rukometna Federacija je, u dogovoru sa organizatorima Evropskog prvenstva u Francuskoj, zbog političke situacije u zemlji i protesta koji su najavljeni za subotu, odlučila da mečeve planirane za taj dan pomeri za nedelju.

Tako će reprezentacija Srbije utakmicu protiv Rusije umesto u subotu od 18 časova, igrati u nedelju u istom terminu, dok će Francuska protiv Švedske igrati tri sata ranije.

U dopisu koji je poslat Rukometnom savezu Srbije navodi se da će protesti u subotu biti održani u blizini hale u Nantu, zbog čega su organizatori odlučili da se tog dana ne igraju utakmice iz beznednosnih razloga.

Evropska rukometna federacija se izvinila zbog odluke, koja je presedan, a sasvim sigurno ne odgovara rukometašicama Srbije, koji će imati manje od 24 sata odmora pre duela protiv Crne Gore, koji je zakazan za ponedeljak.

Ta utakmica mogla bi da bude presudna u borbi za plasman u polufinale, a kako stvari sada stoje, Crnogorke će u njega ući mnogo odmornije, jer su drugu fazu takmičenja počeli u četvrtak pobedom protiv Švedske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari