Određeni datum i vreme prvog prolećnog večitog derbija u fudbalu 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Poznato je kada će Crvena zvezda i Partizan odigrati međusobni meč 24. kola Superlige Srbije.

Branilac titule dočekaće na svom „Rajku Mitiću“ crno-bele 2. marta u 169. večitom derbiju, zakazanom tačno za 18 časova, objavljeno je na sajtu organizatora prvenstva.

Jesenji duel komšija sa Topčiderskog brda završen je remijem, a na toj utakmici u Humskoj 1, 31. avgusta, golove su dali Birbas Natho (za domaćina) i Osman Bukari /za goste),

U ovom trenutku crveno-beli čvrsto drže vrh tabele SLS, sa 57 bodova, a kako „parni valjak“ kaska čitavih 11 „koraka“ niko više i ne pomišlja da Zvezda neće šesti put u nizu uzeti titulu.

Ekipa iz Ljutice Bogdana 1 pre novog suočavanja sa viceprvakom ima još dve obaveze u šampionatu, protiv Čukaričkog 18. februara kod kuće i sedam dana kasnije na terenu Javora iz Ivanjice.

Partizan ima dupli program, jer će pored mečeva sa Spartakom 19. februara u Subotici i kragujevačkog Radničkog, nedelju dana kasnije pred svojim navijačima, dva puta igrati plej-of Lige konferencije.

Ovog i sledećeg četvrtka, a rival je moldavski Šerif. Pod uslovom da ne dođe do otkazivanja gostovanja u bivšoj sovjetskoj republici, usled tvrdnji domaćina da su među pristalicama Partizana prostiglim u Kišinjev nalaze i diverzanti, ubačeni da učestvuju u rušenju tamošnje vladajuće garniture. Odnosno bezbedonosnih „komešanja“ u toj državi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari