Održan atletski miting u bacanju kugle "Dobaci do... 22" 1Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Atletski miting u bacanju kugle „Dobaci do… 22” održan je danas u sklopu promocije Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će se organizovati 2022. godine u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Na atletskom mitingu su pored našeg šampiona Asmira Kolašinca učestvovali i aktuelni svetski šampion iz Dohe Džo Kovač i olimpijski šampion iz Rija de Žaneira i svetski rekorder u dvorani Rajan Krauzer.

„Srbija je otvorila vrata svetskoj atletskoj eliti. Bacački miting je početak kojim najavljujemo najveće i najznačajnije takmičenje u atletici, Svetsko dvoransko prvenstvo, koje će se održati u Beogradu 2022. godine. Ovde smo da svi zajedno podržimo i navijamo za srpske šampione koji će odmeriti snage sa najvećim imenima svetske atletike u ovoj disciplini. Pripremni period koji je pred nama dobra je prilika da ovakvim i sličnim manifestacijama promovišemo predstojeće takmičenje i pokažemo da je Srbija zemlja šampiona”, istakao je tokom mitinga ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Atletski miting u bacanju kugle „Dobaci do… 22” je Srbiju večeras locirao u centar atletskog sveta, istaknuto je u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari