Održan žreb za turnir u Adelejdu: Đoković startuje protiv dokazanog kladioničara 1 EPA-EFE/MATT TURNER

Srpski teniser zna put do eventualne titule na generalnoj probi za prvi sezonski grend slem.

Novak Đoković ne krije da je u Australiju došao da bi na Otvorenom teniskom prvenstvu te zemlje 10. put podigao šampionski trofej i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom u broju titula najviše kategorije (22), a da bi pre toga „namestio“ ruku i glavu za takmičenje u Melburnu (16-29. januar) izabrao je da učestvuje na turniru klase 250 u Adelejdu (2-8. januar).

Danas je i saznao s kim će prvo, a s kim eventualno posle ukrštati reket na takmičenju čiji je pobednik bio daleke 2007. godine, jer je pomenuti teren retko u takmičarskom kalendaru najvećeg tenisera sveta svih vremena (po skoro svim važnim kriterijumima).

U uvodnom kolu igraće protiv Francuza Konstanta Lestjena, 65. igrača ATP liste, sa kojim se do sada nije sastajao, a koji je 2016. godine bio u žiži javnosti zbog sedmomesečne suspenzije od strane mađunarodne teniske organizacije, jer se kladio na mečeve „belog sporta“ i priznao to istražnim organima.

Ako ispuni očekivanja i prođe ovog rivala, Novakovi mogući rivali biće. drugo kolo: Kventin Halis (Francuska), Džordan Tompson (Australija), četvrtfinale: Denis Šapovalov (Kanada, 7. na ATP listi), polufinale: Danil Medvedev (Rusija, 3), Karen Hačanov (Rusija, 8), finale: Feliks Ožer-Alijasim (Kanada, 2), Andrej Rubljov (Rusija, 4), Holger Rune (Danska, 5)

Đoković će na turniru u Adejaldu nastupiti i u konkurenciji dublova. Partner će mu biti Vašek Pospišil (Kanada), a njihovi rivalu u prvom kolu biće srpski teniseri Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić.

„Cilj je da dosegnem vrhunac forme u Melburnu. Tu želim da igram svoj najbolji tenis. U ovoj fazi moje karijere, posle svega što sam postigao, svaki veliki turnir je šansa da ispišem istoriju. Naravno da je to veliki izazov za mene, ali i motiv je ogroman. Ne nedostaje mi ni motiva ni inspiracije da igram najbolje što mogu“, objasnio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari