Održana ceremonija otvaranja Mediteranskih igara u Oranu, veliki broj sportista Srbije počinje nastupe 1Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

Na Olimpijskom stadionu u Oranu svečano su otvorene XIX Mediteranske igre koje će se po drugi put održati u Alžiru i koje će trajati do 6. jula 2022. godine.

Delegacija Srbije izašla je na svečani defile praćena snažnim aplauzom, a zastavu Srbije nosio je osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju, strelac Damir Mikec.

Kako se navodi u saopštenju Olimpijskog komiteta, omaćini su se potruditi da tokom celog programa prikažu bogato kulturno nasleđe Alžira, što su i uspeli uz kvalitetan kulturno-umetnički program.

Pred prepunim tribinama Olimpijskog stadiona u Oranu, gledaoci su imali prilike da vide ples, muziku i druge elemente umetničkog programa.

Delegaciju Srbije predvodio je aktuelni osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, strelac Damir Mikec kojem je ovo bio prvi put da nosi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nekog multi-sportskog takmičenja. On je pre defilea sportista bio uzbuđen i zadovoljan što je imao tu čast da bude nosilac zastave, a tom prilikom je izjavio:

„Kada sam primio poziv iz Olimpijskog komiteta u trenutku sam doživeo osećaj miline i to je neki vid nagrade za moj minuli rad. Ubeđen sam da ću večeras biti preplavljen raznim emocijama.
Imao sam sličnu čast, ali ne može da se meri sa ovom. Na Univerzijadi u Šenzenu, u Univerzitetskom selu postojala je Ceremonija dobrodošlice i imao sam tu čast da podignem zastavu u selu, ali ovo će biti nešto sasvim drugačije. Kao predvodnik, „kapiten“ predvodiću sve izvanredne sportiste koji će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama. Izaći ću sa zastavom, i na stadionu će se čuti ime naše zemlje, zaista sam uzbuđen, ali to mi daje i odgovornost da i kao predvodnik osvojim medalju za našu zemlju“, kazao je Mikec.

On je dodao da peti put do sada učestvuje na Mediteranskim igrama, te da se sa svih do sada vraćao sa medaljom i da ne želi da taj niz prekine.

„Čin da nosim zastavu mi je još veća motivacija“, kazao je Mikec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari