Oglasila se Kolubara i poslala jasnu poruku: Policiji moraju da budu dostavljeni originalni izveštaji UEFA 1Fudbaleri Kolubare Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kolubara nije pristala na kompromisna rešenja u nadgornjavanju sa Fudbalskim savezom Srbije. Ubeđeni su u ispravnost svojih postupaka i nevinost, odnosno da su nepravedno optuženi za nameštanje utakmica u Superligi.

Sportski sud u Lozani nedavno je odlučio da suspenduje odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije prema kojoj je Kolubara izbačena u niži rang takmičenja zbog potencijalnog nameštanja utakmica sa subotičkim Spartakom i ekipom Mladosti GAT iz Novog Sada.

Ovakva odluka nadležnog sudskog organa dovela je do toga da je prolongiran početak sezone u Superligi, odnosno pomerena redovna sednica Skupštine FSS-a sa planiranog 30. juna na 8. jul.

Konačnu odluku Sportski sud u Lozani trebalo bi da donese sredinom jula.

Kolubara se danas oglasila uverena da će Upravi kriminalističke policije bito dostavljeni originalni izveštaji UEFA ali i oni za koje Fudbalski savez Srbije odbija da dostavi.

– FK Kolubara je saznala od medija da je UKP tražila kompletnu dokumentaciju na osnovu koje je Disciplinska komisija FSS donela prvostepenu odluku o kažnjavanju Kolubare. Nadamo se da će UKP biti dostavljeni originalni izveštaje UEFA, bez izuzimanja onih delova koje su pojedinci iz FSS sakrili od FK Kolubara tokom prvostepenog i drugostepenog postupka. Reč je o istim onim delovima koje pojedinci iz FSS nisu preveli, niti ih dostavili Disciplinskoj komisiji FSS i za koje pred CAS tvrde da su „suvišni i irelevantni“. Takođe se nadamo da će UKP biti dostavljeni izveštaji stručnih komisija koji su vezani za predmetne utakmice i koje pojedinci iz FSS i dalje odbijaju da dostave našem klubu, takođe ih smatrajući „suvišnim i irelevantnim“. Ukoliko mediji imaju bilo kakvih pitanja u vezi sa slučajem, mogu se obratiti našem pravnom timu. Kako naš klub nema šta da krije, mi smo podneli zahtev Sudu u Lozani da se suđenje odvija javno (imajući u vidu da je gospodni Šurbatović odbija da nam odgovori na ovaj predlog već 15 dana). Da li će lica koja vode ovaj postupak ispred FSS na to pristati, ostaje nam da vidimo i da se iskreno nadamo – navedeno je u saopštenju Kolubare.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari