Oglasio se bivši selektor odbojkašica Srbije: Možda ćemo se ponovo sresti 1Danijele Santareli. Foto: EPA-EFE/Roman Zawistowski

Bivši selektor odbojkašica Srbije Danijele Santoreli, koji je danas napustio ovu funkciju i preuzeo reprezentaciju Turske, pismom za javnost se oprostio od ekipe sa kojom je ovog leta osvojio titulu šampiona sveta.

„Želim da vam kažem da mi je bila čast da budem selektor ženske reprezentacije Srbije. Da radim za ovu zemlju i sjajne ljude u Srbiji. Ono što smo uradili ovog leta je bilo neverovatno. Osvojili smo važan trofej, još jednu važnu medalju. I proveli smo zajedno neverovatno leto koje neću zaboraviti do kraja života“, saopštio je italijanski trener.

On je dodao da će Srbija imati posebno mesto u njegovom srcu.

„Bila je prvilegija da budem trener ovog tima, ovih igračica i ove reprezentacije. Ponekad u životu nešto može da se desi i ljudi se raziđu. Ali, ne znamo šta nosi budućnost. Možda ćemo se ponovo sresti. Sada, želim da se zahvalim svakom ko je verovao u mene. Savezu, predsedniku Gajiću, Ivanu Kneževiću, svakom ko je imao poverenja, svakoj igračici… Hvala vam i srećno u budućnosti. Srbija će uvek imati posebno mesto u mom srcu“.

Novi selektor odbojkašica Srbije biće Đovani Gvideti, takođe Italijan, koji je do novembra vodio reprezentaciju Turske.

On će u januaru potpisati dvogodišnji ugovor i biće na klupi Srbije na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari