Oglasio se FK Novi Pazar nakon optužbi da je nameštena utakmica sa Radnikom u Surdulici 1

Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar istakao je da će insistirati da se utvrde sve činjenice iz optužbi da su njihovi fudbaleri učestvovali u nameštanju rezultata utakmice sa Radnikom u Surdulici.

Oni su u saopštenju za javnost naveli da postoji čitav niz nelogičnosti u tim optužbama i da strahuju da se iza svega krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi i da se na taj način klub izbaci iz Super lige Srbije.

Iz tog kluba su potvrdili da su dobili dopis Fudbalskog saveza Srbije u kojem se iznosi sumnja da su petorica fudbalera tog kluba učestvovali u nameštanju utakmice sa Radnikom u Surdulici, koja je odigrana 11. aprila, a okončana je pobedom domaćina 2:0.

Kao ključni dokaz sumnjivih radnji naveden je pad kvota na kladionicama na dan utakmice.

“Uprava kluba održala je sastanke sa etiketiranim igračima koji najoštrije demantuju da su se kladili, pogotovo da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Izričiti su u nameri da anagažuju advokate radi odbrane časti, ugleda i karijera koje su na ovaj način dovedene u pitanje”, saopštili su Novopazarci.

Dodali su da su fudbaleri spremni da iskoriste sve pravne instance u državi i van nje kako bi se utvrdila puna istina, kao i da se poligrafski testiraju.

Iz tog kluba poručuju da su obezbedili sredstva za nikad veće premiranje svojih igrača u finišu prvenstva.

“Utoliko su čudnije optužbe na račun naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima, s kojima klub nikada nije imao problema”, zaključuju u Upravnom odboru Novog Pazara.

Novi Pazar je pretposlednji u Super ligi Srbije sa 29 osvojenih bodova, a danas će gostovati lazarevačkoj Kolubari, u meču trećeg kola plej-auta za opstanak u elitnom rangu domaćeg fudbala.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari