Ognjen Dobrić dogovorio saradnju sa Virtusom 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

Košarkaše Crvene zvezde sutra očekuje meč sezone. U Beogradskoj areni odigraće majstoricu finala ABA lige sa Partizanom. Vrlo verovatno, to će biti i oproštajni meč za jednog od omiljenih igrača crveno-belih u poslednjoj deceniji.

Iako su dve strane bile u intenzivnom kontaktu, do nove saradnje Crvene zvezde i Ognjena Dobrića, izvesno, neće doći.

Prema saznanjima Sportanda i Jurohupsa, Ognjen Dobrić odlučio je da prihvati ponudu Virtusa iz Bolonje i posle deset godina napusti Mali Kalemegdan.

Popularni Šegi je praktično ponikao u Crvenoj zvezdi. Prve tri sezone proveo je na pozajmici u FMP, a u poslednjih sedam osvojio je sijaset trofeja u crveno-belom dresu.

Njemu ugovor sa Zvezdom ističe krajem juna i uprkos tome što je postojala mogućnost da ostane na Malom Kalemegdanu, Virtus je ponudio daleko više novca u odnosu na crveno-bele.

Iako je uz Branka Lazića igrač sa najdužim stažom u Zvezdi, u klubu nisu pokazali volju da mu osetno pojačaju ugovor u odnosu na novac koji je primao prema aktuelnom, vrlo skroman u poređenju sa njegovim igračkim doprinosom.

Prema saznanjima Danasa, Dobrić je iznetu ponudu odbio, nezadovoljan uslovima, što je iskoristio Virtus iz Bolonje.

Konekcija sa italijanskim velikanom pojačana je od momenta kada je Dobrić promenio menadžersku agenciju i umesto Beobasketa Miška Ražnatovića, obavezao se na saradnju sa Ivanom Zoroskim.

Dobrić je sa Crvenom zvezdom šest puta bio šampion Srbije, u četiri navrata je osvojio ABA ligu, a isto toliko puta je podigao pehar Kupa Radivoja Koraća.

Bio je MVP finala Superlige 2017. i 2021. godine, pa MVP finala ABA lige 2022, najkorisniji igrač Kupa 2023…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari