Ognjen Dobrić upitan za Krku 1Foto: STARSPORT

Bitna pobeda nad Olimpijakosom u poslednjem kolu Evrolige (81:76) ujedno predstavlja i uvertiru narednog gostovanja košarkaša Crvene zvezde u okviru abaligaške konkurencije. Na tradicionalno teškom gostovanju u Novom Mestu, u okviru 11. kola (subota, 17 časova) crveno-beli bi lako mogli da nastupe bez Ognjena Dobrića, koji je posle duela sa Olimpijakosom dobio temperaturu.

Kako su javnost obavestili putem klupskog sajta, košarkaši Zvezde imaju kadrovskih problema u vidu rovitosti Ostina Holinsa, nespremnosti Erona Vajta, ali i prehlade Ognjena Dobrića, koji je posle trijumfa nad Atinjanima dobio temperaturu.

Trener Dejan Radonjić, trener Zvezde, upozorava svoje izabranike da je gostovanje Krki uvek nezgodno, kako zbog snage i talenta same ekipe, tako i zbog specifičnosti hale u kojoj se igra (Leon Štukelj).

„Svesni smo činjenice da idemo na gostovanje ekipi koja će dati sve od sebe da nas savlada na svom parketu. Moramo biti spremni da u otežavajućim okonostima damo sve od sebe kako bi došli do novih bodova“, izjavio je trener Radonjić.

Marko Simonović se pred meč sa Olimpijakosom vratio u tim, a jedan od najiskusnijih igrača srpskog šampiona napominje da je meč sa Krkom tek drugi u seriji duela koje će crveno-beli odigrati u samo dve sedmice.

„Svaka utakmica nakon velike potrošnje u EL je teška, uz sve to imamo ponovo dodatnih problema oko sastava tima. Krka na svom parketu je uvek nezgodan protivnik koji ima iskustvo i u međuvremenu se pojačao. Ozbiljno uz sve poteškoće pristupamo ovoj utakmici, koja će biti druga u seriji od čak šest mečeva koje ćemo odigrati u periodu od samo 14 dana“, rekao je Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari