OI mladih: Srpski strelci bez četvrtfinala u nadmetanju mikseva 1Foto: SSS (Ilustracija)

Srpski predstavnici Marija Malić i Aleksa Mitrović su se danas nadmetali u miksu na streljačkom turniru Omladinskih igara za mlade.

Naši strelci nisu bili u istom miksu, jer su parovi spajani na osnovu konačnog plasmana u pojedinačnoj konkurenciji, po principu prvoplasirani junior sa 20. juniorkom, osvajačica zlatne medalje u konkurenciji juniorki sa 20. juniorom, navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Srbije.

U takvom sistemu kvalitet nije najbitniji faktor, sreća ima veliku ulogu, a naši strelci nisu uspeli da dođu do plasmana među osam najboljih, dodaje se u saopštenju.

Srpski reprezentativci su, kao osvajači bronzanih medalja u svojim kategorijama, bili u tandemima sa 18-plasiranima u drugoj konkurenciji. Malićeva je u miksu sa Amarom Dizdarevićem (Bosna i Hercegovina) turnir završila u osmini finala, na deobi od 9. do 16. mesta. Par u kome su bili Aleksa Mitrović i Čileanka Isidora Margarita van de Pere Dios, je zauzeo 17. poziciju.

U „nokaut“ fazi se timovi sastaju u direktnim duelima, u kojima se zbir rezultata u svakoj seriji pretvara u poene, sve dok neko ne skupi 10 poena. Malićeva i Dizdarević su u osmini finala „ukrstili puške“ sa Anastasijom Derevjaginom (Rusija) i Edsonom Ismaelom Ramirezom (Meksiko), koji su srpsko-bosanski par savladali sa 10:4 i prošli dalje.

Niko od osvajača medalja u pojedinačnim takmičenjima se nije plasirao među osam najboljih parova. Kvalifikacije su prebrodili samo Malićeva i Rus Šamakov, šampion u muškoj konkurenciji, ali oboje su sa svojim partnerima takmičenje završili u osmini finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari