Arunović na čelu kvalifikacija u gađanju pištoljem, sutra nastup u brzoj paljbi 1Foto: STARSPORT

Strelkinja Zorana Arunović zauzela je prvu poziciju u kvalifikacijama u gađanju malokalibarskim pištoljem sa 25 metara nakon nastupa u preciznom gađanju, a Jovana Milovanović 33. poziciju, dok ih sutra očekuje nastup u brzoj paljbi.

Arunović je od samog početka bila na vodećoj poziciji u svojoj grupi, a odmah iza nje smenjivale su se predstavnica Švajcarske Hajdi Dithelm Gerber, predstavnica Ukrajine Olena Kostevič, predstavnica Gruzije Nino Salukvadze i predstavnica Južne Koreje Kim Min-jung.

Srpska predstavnica je u delu takmičenja u preciznom gađanju, u odnosnu na četiri grupe, ubedljivo vodila i završila na prvom mestu.

Ona je u prvoj grupi gađala 100 krugova u prvoj rundi, 97 u drugoj i 99 u trećoj, za ukupan rezultat 296 i prvo mesto u kvalifikacijama za finale.

Jovana Milovanović, posle današnjeg nastupa zauzela je 33. poziciju, koja je pucala 93 kruga u prvoj rundi, u drugoj 95 krugova, a u trećoj 99.

U petak od 2 časa posle ponoći po našem vremenu na redu je pucanje brzom paljbom, a osam najboljih će se plasirati u finale.

Tabela, pre nastupa u brzoj paljbi, izgleda ovako:

1. Zorana Arunović (Srbija) – ukupan rezultat: 296

2. Ana Korakaki (Grčka) – ukupan rezultat: 294

3. Antoaneta Kostadinova (Bugarska) – ukupan rezultat: 293

4. Vitalina Bacaraškina (ROK) – ukupan rezultat: 292

5. Manu Baker (Indija) – ukupan rezultat: 292

6. Olena Kostevič (Ukrajina) – ukupan rezultat: 292

7. Nino Salukvadze (Gruzija) – ukupan rezultat: 291

8. Viktorija Čajka (Belorusija) – ukupan rezultat: 291


33. Jovana Milovanović (Srbija) – ukupan rezultat: 287

Drugog takmičarskog dana na Olimpijskim igrama u Tokiju u nedelju 25. jula, na vatrenu liniju je izašlo četvoro srpskih strelaca, a najbolji plasman ostvarila je Zorana Arunović, koja je osvojila 17. mesto u gađanju vazdušnim pištoljem.

Jasmina Milovanović je istog dana u istoj disciplini zauzela 33. poziciju.

Reprezentativke Srbije u streljaštvu Arunović i Milovanović istog dana nisu uspele da se plasiraju u finale u disciplini vazdušni pištolj 10m na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Podsećamo, reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec nisu uspeli u utorak da osvoje bronzanu medalju u disciplini miks vazdušni pištolj 10 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su izgubili od ukrajinskog para 12:16.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari