Jači trening pred Brazilke 1Brankica Mihajlović Foto: OSS

Odbojkašice Srbije pobedile su Keniju sa 3:0 (25:21, 25:11, 25:20) u trećem kolu Grupe A olimpijskog turnira. Selektor Zoran Terzić iskoristio je ovaj meč kako bi odmorio neke od igračica, ali je njegov tim i u izmenjenom sastavu odigrao onoliko koliko je potrebno za treći trijumf u Tokiju.

S obzirom da je Kenija najslabiji rival u grupi ovaj meč je poslužio selektoru Terziću za razigravanje igračica koje nisu dobijale priliku u prva dva meča.

Prvi put na olimpijskom turniru u postavi se našla i Brankica Mihajlović, koja je u Japan doputovala sa povredom leđa.

Ona je bila i najbolji poenter ekipe sa 17 poena.

– Zaista je nebitno ko igra dok pobeđujemo. Mi smo tim i mislim da ova selekcija ima kvalitet bez obzira ko je na terenu. Zadovoljna sam kako igramo, sjajan start – tri pobede. Sa Brazilom će biti najkvalitetnija utakmica u našoj grupi – rekla je posle meča Brankica Mihajlović.

– Mnogo puta smo igrali sa Brazilom, kvalitetna su selekcija ko god bio na terenu. Imaju spoj starijih iskusnijih i mlađih igračica. Čudno je da su sa Dominikanskom Republikom igrale 3:2, ali očigledno da na Olimpijskim igrama svi imaju jednake šanse, bez obzira na prošlost, osvajanje svetskih, evropskih šampionata. Svi žele da daju svoj maksimum i da se pokažu tako da bez obzira da li bio Brazil ili Kenija, moraš da daš maksimum da bi došao do pobede. Videli ste da selekcija Kenije igra slobodno, želi da se dokazuje, uživa na terenu i tako će verovatno svaka ekipa. Nije bilo lako uopšte, sigurno da i mi možemo mnogo bolje da igramo. Jasno je da smo kvalitetnija selekcija, ali svaki put mora da se pokaže na terenu ponovo i ponovo, bez obzira na to što smo mi svetski ili evropski šampioni. Ostale ekipe imaju dodatni motiv da nas pobede i pokažu da su bolje.

Duel protiv Kenije i meč sa Brazilom kratko je komentarisala i Bianka Buša.

– Bile smo favoriti u utakmici sa Kenijom i drago mi je što su i druge devojke dobile priliku da igraju, što je prva postava mogla malo da se odmori. Očekuje nas težak meč u subotu, dan odmora iiskoristićemo da spremimo taktiku. Sledeća utakmica je najvažnija utakmica u grupi. Dobro poznajemo Brazil, verujem u moj tim i u pobedu. Vidi se da naša forma ide ka maksimumu – izjavila je Buša.

Meč sa Brazilkama na programu je u subotu u 9.25.

Mihajlović: Tužno bez publike

Brankica Mihajlović je tri godine nastupala za japanske klubove i kaže da je tužno to što su zbog pandemije dvorane prazne jer bi dvorane u kojima se igra odbojkaški turnir sigurno bile pune.

– Žao mi je što se sve ovo izdešavalo baš njima. Prosto takva je situacija i mere ne dozvoljavaju prisustvo publike. Mislim da su i pored toga sjajno organizovali Olimpijske igre. Malo je čudno bez publike, to je ono što nedostaje –  rekla je Mihajlovićeva.

Grupa A

3. kolo

Južna Koreja – Dominikanska Rep.     3:2

Srbija – Kenija       3:0

Japan – Brazil        0:3

Tabela: Srbija 9, Brazil 8, Južna Koreja 5, Japan 3, Dominikanska Republika 2, Kenija 0.

* Četiri prvoplasirana tima idu u četvrtfinale

Kineskinje pred ispadanjem

Posle tri kola u grupi B, sktuelni olimpijski šampion Kina doživela je i treći poraz u tri kola i nalazi se na rubu ispadanja. Ruskinje su u dramatičnom meču slavile sa 3:2 (17:25, 25:23, 25:20, 25:27, 15:12). Kini je sada neophodno da u narednom kolu savlada Italiju koja ima sve tri pobede. I da posle toga upiše „unapred upisanu“ pobedu protiv Argentine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari