Maljković: Pravi ispit za šampionke 1Košarkašice Srbije Foto: FIBA

Košarkašice Srbije sutra (10.20) igraju protiv Španije u drugom kolu Grupe A olimpijskog turnira u Tokiju.

Izabranice selektorke Marine Maljković će eventualnim trijumfom nad jednom od najboljih reprezentacija sveta gotovo sigurno obezbediti direktan plasman u četvrtfinale.

U mečevima prve runde srpske košarkašice pobedile su Kanadu sa 72:68, dok su igračice selektora Lukasa Mondela, mnogo teže nego što se očekivalo, bile bolje od selekcije Južne Koreje (73:69).

– U utakmici protiv Kanade imali smo nedopustivo veliki broj izgubljenih lopti i to ne sme da nam se događa protiv Španije. Iako su one u prvom kolu jedva pobedile Južnu Koreju to ne znači da su u lošoj formi, već je stvar u tome da je i Južna Koreja vrhunska ekipa – rekla je selektorka Marina Maljković najavljujući današnji meč.

– Španija će igrati sa dve nove igračice u odnosu na Evropsko prvenstvo i to ne tamo neke, nego dve bitne košarkašice u njihovom timu. Imaju puno motiva da nam se revanširaju za poraz na Evropskom prvenstvu. Videli ste ratnički mentalitet Kanade, a Španija će na neki njihov način biti duplo gora. Ako želimo da pobedimo, moramo da ispunimo do kraja najvažnije stvari koje dogovorimo, to rade šampioni- smatra selektorka Srbije.

Ovo će biti duel dve selekcije koje su osvajale medalje na prethodnim Igrama.

Španija je u finalu izgubila od SAD, dok je Srbija u borbi za treće mesto bila bolja od Francuske.

Od Igara u Riju španske košarkašice su osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2018. i dva puta zlatnu na Evropskim šampionatima (2017. i 2019.).

Grupa A

  1. kolo

Južna Koreja – Španija       69:73

Srbija – Kanada       72:68

  1. kolo

Južna Koreja – Kanada       03.00

Španija – Srbija       10.20

  1. kolo, 1. avgust

Kanada – Španija    03.00

Južna Koreja – Srbija          14.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari