Milica Mandić: Veći uspeh nego u Londonu 1Milica Mandić Foto: OKS

„Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna, da nije bilo celog stručnog tima na čelu sa Galetom, Tijanom, Marijom, mojom porodicom. Ponosna sam što imam tako divne ljude iza sebe koji su me gurali da dođem do maksimuma i da svoje poslednje Olimpijske igre završim na način kako to dolikuje“, rekla je Milica Mandić po osvajanju zlatne medalje.

Upoređujući ovaj uspeh sa podvigom iz Londona kada je donela prvo olimpijsko zlato Srbiji, ona je rekla da je trijumf u Tokiju veći.

„Prognoze stranih medija bile su da uspeh ne može da se ponovi, naročito posle Igara u Riju. Ali tu smo da idemo protiv svih, išla sam sa verom u sebe i u ono što sam radila, iako je bilo teško u nekim momentima. Znala sam koliko sam sebe dala u ovome i kakavu podršku imam. Trenera koji daje svoj maksimum kao i ja. Išli smo protiv svih i našli se ponovo na podijumu“.

U finalu je pobedila aktuelnu svetsku šampionku.

„Sve protivnice su bile odlične. Druga protivnica iz Poljske je aktuelni vicešampion, bila je i vicešampion Evrope. Jednostavno, svaka borba je bila teška za sebe. U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak. Posle toga nije smela da napada istom silinom, to je osiguralo da mogu više da kontrolišem borbu. Čast mi je da sam se u finalu našla sa aktuelnim svetskim šampionom“, zaključila je Milica Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari