Poraz odbojkašica Srbije od Brazila na Olimpijskim igrama 1Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Odbojkašice Srbije doživele su prvi poraz na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto ih je u okviru 4. kola A grupe savladala selekcija Brazila, rezultatom 3:1, po setovima 25:20, 25:16, 23:25, 25:19. Sam poraz i nije toliko težak, s obzirom na to da su Srpkinje već obezbedile plasman u četvrtfinale. Jedini razlog za brigu je igra u većem delu meča.

Nervozno je Srbija ušla u susret protiv Brazila. Nizale su se greške iz igre i sa servisa, uzimao je selektor Terzić tajm-aute, ali pomoći nije bilo. Do vođstva Brazilki 18:13, statistika je bila poražavajuća. Devet poena zaradile su protivnice, a devet su im greškama poklonile Srpkinje, piše Sport klub.

Prvi put u Tokiju, Zoran Terzić je zaigrao sa postavom u kojoj su bile Ognjenović i Bošković, Mihajlović i Milenković, Rašić i Aleksić, sa liberom Popović.

Ova sedmorka nije popravila utisak ni u drugom periodu, kada su počeli problemi sa prijemom i igrom u odbrani. Brazil je poveo 6:3, a posle 10:8, usledila je serija od 10:2, do nedostižnih 20:11.

Tek je ulazak Bianke Buše, a potom i Mine Popović doneo nešto bolju igru evropskih i svetskih šampionki. Tijana Bošković je dobila i podršku u napadu, a proradio je blok Srbije. Brazilke su sa nekoliko grešaka pomogle našoj selekciji, koja je u neizvesnoj završnici uspela da smanji rezultat na 2:1 (25:23).

Međutim, u četvrtom setu ponovo su na površinu isplivali problemi sa odbranom, prijemom, ali i napadom, pošto se prilično umorila Tijana Bošković. Silno motivisane Brazilke pojačale su ritam i na kraju zasluženo stigle do pobede, koja im garantuje prvo mesto u grupi.

U pobedničkom timu Tandara Kaišeta osvojila je 19 poena, Fe Garaj 17, a Gabi 12. Kod Srpkinja Tijana Bošković je stala na 32 poena (napad 62/30), Bianka Buša je dodala 10, a Bojana Milenković devet.

Srbija će u ponedeljak, u 02.00 časova po našem vremenu, u petom kolu igrati protiv Južne Koreje, verovatno za drugo mesto u grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari