Španija sa Pedrijem i Olmom remizirala sa Egiptom na startu Igara 1Laport teši Pedrija posle nedavnog ispadanja Španije u polufinalu EURA Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Stigli su u Tokio kao jedni od favorita za zlatno odličje, ali su već na startu fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama napravili kiks. Sa čak šestoricom igrača sa poslednjeg Evropskog prvenstva, na kome su ispali u polufinalu od Italije, asovima poput Pau Toresa, Pedrija i Olma, reprezentacija Španije odigrala je samo 0:0 protiv Egipta.

Imaće Španija u Grupi C još dve šanse kako bi se domogla četvrtfinala, za tri dana očekuje je duel sa Australijom, a na kraju i derbi protiv Argentine, međutim moraće mnogo bolje da odigraju, neopisivo kvalitetnije u odnosu na uvodni meč u Saporu.

Izabranici Luisa de la Fientea za 90 minuta nisu apsolutno nikoga uverili u sposobnost da veliki kvalitet na terenu mogu da pretvore u kapital.

U prvoj postavi protiv Egipta čak šestorica njih bili su na Evropskom prvenstvu: golman Unaj Simon, štoperi Erik Garsija i Pau Tores, vezista Pedri, ofanzivac Dani Olmo i napadač Mikel Ojarzabal,  od kojih četvorica u startnoj postavi (Unai Simon, Pedri, Pau Tores i u zavisnosti od taktike, Erik Garsija).

Od ostalih igrača, javnosti su poznati: Marko Asensio, Dani Sebaljos, Oskar Mingeza…

I tako kvalitetni, protiv skromnog Egipta nisu napravili više od dve konkretnije prilike u režiji Sebaljosa i Pedrija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari