Okruglo: Novak Đoković postigao 700. pobedu na tvrdoj podlozi i poravnao se s Monikom Seleš u rekordu Australijan opena 1Foto: Fonet/AP

Pobeda protiv Tejlora Frica u četvrtfinalu Australijan opena sedamstota je koju je Novak Đoković postigao na tvrdoj podlozi.

Tako se okruglim brojem učvrstio na drugom mestu večne liste u eri profesionalizma (od 1968).

Prednjači švajcarski as Rodžer Federer sa 783.

Posle Đokovića slede Amerikanac Andre Agasi sa 592, Španac Rafael Nadal sa 517 i Britanac Endi Mari, kome tri uspeha nedostaju do petstotog.

Najbolji teniser sveta, koji je trijumfovao na četiri poslednja turnira u Melburnu kada je igrao, ostvario je i 33. pobedu uzastopce.

Po tome se u apsolutnom rekordu australijskog opena poravnao s Monikom Seleš, proslavljenom jugoslovenskom i američkom teniserkom.

Pod jugoslovenskom trobojkom je trijumfovala 1991, 1992. i 1993, a pod američkim zvezdama 1996. Između nije igrala jer se oporavljala od napada nožem bezumnog Nemca Gintera Parhera na turniru u Hamburgu 1993. Zatim je propustila i 1997. i 1998, a 1999. je poklekla u polufinalu.

Roja Emersona, koji je šezdesetih godina prošlog veka nanizao 30 pobeda, Đoković je u muškoj konkurenciji nadmašio kada je ušao u osminu finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari