OKS: Najuspešnija sportistikinja Bobana Momčilović Veličković, nagrada i za Novaka Đokovića 1Foto: Streljački Savez Srbije

Strelkinja Bobana Momčilović Veličković, koja je umrla prošle godine, proglašena je danas za najboljeg ženskog sportistu u 2020. u izboru Olimpijskog komieta Srbije (OKS).

„U ovoj našoj kući nikada neće nestati sećanje na Bobanu, nikada“, rekao je predsednik OKS Božidar Maljković prilikom proglašenja dobitnika nagrade, koje je prenošeno na RTS-u.

Bobana Momčilović-Veličković je umrla prošle godine u 31. godini.

Njen suprug Miroslav Momčilović primio je nagradu i zahvalio je na priznanju.

Bila je trostruka evropska šampionka u pojedinačnoj konkurenciji, pet puta je ekipno na kontinentalnim takmičenjima i ima zlatnu medalju sa svetskog prvenstva.

Olimpijski komitet Srbije je za najboljeg sportistu u 2020. godini proglasio prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Posebno priznanje dobila je 20-godišnja džudistkinja Andrea Stojadinov, koja je u tri nedelje osvojila tri evropske medalje.

OKS je odlučio da se od ove godine trofej za najuspešnijeg mladog sportistu zove imenom Bobane Momčilović Veličković.

Nagradu „Bobana Momčilović Veličković“ za 2020. godinu dobio je Matija Dinić, član ekipe u novom sportu, hokeju na ledu tri na tri.

Najuspešniji trener za 2020. godinu je Jasna Šekerić, koja je bila trener Bobane Momčilović Veličković.

Trofej „Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić“ pripao je nedavno preminuloj Ivanki Gajić, dugogodišnjoj dekanki fakulteta za sport univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.