Olga Danilović osvojila turnir u Fersmoldu 1Foto: Facebook / Olga Danilovic Tennis player

Mlada srpska teniserka Olga Danilović trijumfovala je na turniru u Fersmoldu, u Nemačkoj, pošto je danas u finalu pobedila Nemicu Lauru Zigmund u tri seta, sa 5:7, 6:1, 6:3.

Posle tri titule na fjučersima, Olgi Danilović je ovo prvi trofej na čelendžerima i naredne sedmice će biti među 200 najboljih teniserki sveta.

U duelu protiv 13 godna starije protivnice, koja je pre dve godine bila 27. igračica sveta, da bi zbog velike pauze pala na 322. mesto WTA liste, naša najperspektivnija teniserka je pokazala izuzetnu psihičku stabilnost i uspela je da preokrene rezultat.

Danilović je i u prvom setu imala prednost, jer je vodila sa 5:3, ali je iskusna Nemica potom dobila četiri gema zaredom.

To nije pokolebalo Olgu, koja je u drugom setu protivnici prepustila samo jedan gem, a onda je u trećem setu izdržala igru nerava i zasluženo je ostvarila veliki uspeh.

Olga Danilović će danas u paru sa Ninom Stojanović odigrati i finale dublova, a protivnice su im Perma Ozgen iz Turske i Despina Papamihail iz Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari