Olga Danilović u drugom kolu Rolan Garosa, ponovila svoj najbolji rezultat na grend slem turnirima 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira savladala Ukrajinku Katerinu Baindl u dva seta 6:3, 6:2.

Danilovićeva, koja se u glavni žreb Rolan Garosa probila kroz kvalifikacije i koja trenutno zauzima 105. mesto na WTA listi, pobedila je 83. igračicu sveta za 90 minuta igre.

U prvom setu je posle vođstva od 4:0 dozvolila Ukrajinki da smanji na 4:3, ali je novim brejkom ponovo stekla prednost koju je potom iskoristila da povede sa 1:0.

U drugom setu bio je presudan šesti gem, koji je trajao čak 14 minuta i koji je Danilovićeva osvojila tek posle osme meč lopte (4:2).

Od tog trenutka potpuno je preuzela dešavanja na terenu i uz psihološku predmost stigla do velike pobede.

Ovo je najveći uspeh za srpsku teniserku na nekom od grend slem turnira, jer je i prošle godine u Parizu igrala u drugom kolu.

Njena naredna protivnica biće bolja iz duela u kojem se sastaju Rumunka Sorana Kirstea, trenutno 32. na WTA listi i Italijanka Jasmin Paolini, 53. igračica sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari