Foto: EPA/ SEDAT SUNA

Najbolji u redovima tima iz Pireja bili su Papanikolau, Printezis i Spanulis (svi sa po 14 poena), dok je u redovima aktuelnog šampiona bolji od ostalio bio Teodosić (23).

Uvodni minuti utakmice pokazali su koliku važnost ista ima, i jedni i drugi su grešili u napadu, dok su odbrane bile čvrste i na ivici faula. U takvom ritmu bolje su se snašli košarkaši Dimitrisa Itudisa, pa su poveli sa 7:2, a prednost su održavali sve do kraja prvog perioda igre (18:12). U drugih deset minuta utakmice videli smo istu sliku na terenu, do najubedljivije prednosti CSKA stiže u poslednjem minutu prvog poluvremena (40:30), ali Dimitris Agravanis trojkom uz svuk sirene „vodi“ svoj tim na poluvreme sa „podnošljivih“ -7 (40:33). U drugom periodu CSKA dominira, a nakon trojke Teodosića stiže na velikih +13 (60:47).

Činilo se tada da tim iz Pireja nema odgovora na granitnu odbranu protivnika, ali ulaskom Spanulisa sa klupe sedam minuta pre kraja susreta sve se menja. Svojim prodorima izluđuje odbranu CSKA, rešava situacije 1 na 1, ali i iz prodora izbacuje sjajne pasove sa saigrače koji pogađaju otvorene trojke i tri minuta pre kraja tim Janisa Sveropulosa stiže do izjednačenja. U samom finišu i zbog tereta favorita igrači ruskog tima žure i greše u napadu, a ekipa iz Pireja sa linije slobodnih bacanja stiže do velike pobede i finala koje će odigrati u nedelju u 20 časova.

Protivnik u njemu će im biti bolji iz drugog sureta dana u kome se sastaju Fenerbahče i Real.